Kimi atkı örüyor, kimi şiir yazıyor... Öğrenciler depremzedeler için birlik oldu

Güncelleme Tarihi:

Kimi atkı örüyor, kimi şiir yazıyor... Öğrenciler depremzedeler için birlik oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2023 11:39

İstanbul’daki ortaokulda öğrenciler derslerinde yazdıkları şiirleri satıp deprem bölgesinden gelen arkadaşlarının ihtiyaçlarını karşılıyor. Kentte başka bir ilkokuldaysa öğrenciler deprem bölgesindeki akranlarına atkı örüyor. Minik elleriyle hazırladıkları atkıların bölgedeki kardeşlerini sıcak tutmasını isteyen öğrenciler bir hafta içerisinde yaklaşık 200 atkı ördü.

Haberin Devamı

İstanbul Küçükçekmece’de Hayriye Gök İlkokulu’nun 4’üncü sınıf öğretmeni tarafından başlayan proje kısa zamanda okul ve ilçe geneline yayıldı. İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Cemil Mutlu Ortaokulu ve Söğütlüçeşme İlkokulu öğrencileri de minik elleriyle atkı örüyor.
Beykoz ilçesinde ise Çavuşbaşı Ahmet Akça Ortaokulu matematik öğretmeni Tuğba Coşkuner, geçtiğimiz hafta matematik dersinde işlediği konularla ilgili öğrencilerinden şiir yazmalarını istedi. 25 kişilik sınıfın tamamı matematiğin farklı konuları hakkında şiirlerini yazdı. Ardından öğrencilerin bir kısmı şiirlerini satıp depremzedelere yardım etmek istediğini söyledi.

YARDIMA EN YAKINLARINDAN BAŞLADILAR
Öğrencilerinden gelen bu sevgi dolu isteğe destek veren Coşkuner, “Bunun üstüne şiirler okul içinde satıldı ve yaklaşık 250 lira toplandı. Bu süreç devam ederken sınıfımıza deprem bölgesinden bir öğrenci geldi ve şiir yazan öğrenciler toplanan parayı deprem bölgesine göndermekten vazgeçti. Onun yerine ‘En yakınımızdan başlayalım’ dedi. Böylelikle şiirlerinden toplanan parayla depremzede öğrencimize defter, kitap alarak yardım ettiler” dedi. Okul öğrencileri depremzedelere yardımcı olmak için şiir yazıp satmaya devam ediyor.

Kimi atkı örüyor, kimi şiir yazıyor... Öğrenciler depremzedeler için birlik oldu

Haberin Devamı

SADECE OKULDA DEĞİL EVDE DE ÖRÜYORLAR
Hayriye Gök İlkokulu’ndaysa öğrenciler sadece atkı örmekle kalmayıp deprem bölgesindeki yaşıtlarına duygu dolu notlar da yazıyor. Bunun yanı sıra hazırlanan atkıları hediye paketlerine yerleştiriyorlar. Hayriye Gök İlkokulu Müdürü Murat Gündüz, projeyle örgü örmenin iyileştirici yanının hem okuldaki hem de deprem bölgesindeki soğuk kış şartlarındaki çocuklara katkı sağlanması olduğunu söyledi. Gündüz, “İlk başta yoğurt kovası gibi evdeki malzemeler kullanılarak atkılar örülmeye başlandı. Daha sonra örgü için daha profesyonel malzemeler de alındı. Erkek öğrenciler ‘erkek adam örgü örer mi?’ diye itiraz etmesine rağmen şu an kız öğrencilerden çok daha hevesle örüyorlar. Ayrıca isteyen öğrencilerimiz sadece okulda değil evlerinde de örmeye devam ediyor. Çünkü daha fazla örüp deprem bölgesindeki kardeşlerine göndermek istiyorlar. Öğrencilerimiz deprem bölgesindeki akranlarına bir sıcaklık hissettirmek istiyor. Bu projeyle akran dayanışmasını da ortaya çıkarmış oluyoruz. Bugüne kadar hep akran zorbalığı konuşuluyordu ama şu an akran dayanışmasını da çok net bir şekilde görebiliyoruz.”

Haberin Devamı

‘SEVGİ PROJESİ OLDU’
Örülen atkıların önümüzdeki günlerde toplanıp İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilerek deprem bölgesine ulaştırılacağını söyleyen Hayriye Gök İlkokulu Müdürü Gündüz, “Şu an yaklaşık 200 atkımız tamamlandı. Diğer okullara da öğrencilerin nasıl örgü öreceği konusunda bilgilendirme yaptık. Bir sınıfta başlayıp ilçe geneline yayılan bir sevgi projesi oldu. Şimdilik 10 Mart’a kadar projeye katılan tüm okullar atkı örecek. Kış mevsiminin getirdiği şartlar sona ermeden hızlıca atkıları toplayıp bölgeye göndermek istiyoruz. İlerleyen süreçte bölgedeki ihtiyaçlar doğrultusunda öğrencilerimizle farklı çalışmalar da yapabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERİN YAZDIĞI ŞİİRLER
BÖLME VE ÇARPMA
Ben bir bölme işlemiyim
Sanmayın ki zor bir işlemim
Uzatmaya ne gerek var
Kısa yollarım var benim
Sadeleştir benimle sayıları
Kolaylaştır benimle hayatı

Ben bir çarpma işlemiyim
Sanmayın ki ezberlemesi zor bir işlemim
Toplamanın kısasıyım
İşlemi kolay çözerim
Genişlet benimle sayıları
Kolaylaştır hayatı

EN KOLAY KONU
Yüzdeler en kolay konu
Hocanın kedileri bile yapar onu
Basit konudur yüzdeler
Herkes yapar onu

Ortaokulun en kolay konusu
Artık her yerde yüzdeler
Herkes onu yapabilir
Çünkü en kolay konu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!