Kerteriz ne demek, ne anlama gelir? Kerteriz vermek kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Kerteriz ne demek, ne anlama gelir Kerteriz vermek kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2022 17:21

Kerteriz kelimesi, günlük hayatta insanların sıkça duyduğu kelimeler arasında yer alsa da çoğu kişi bu kelimenin anlamını bilmiyor. Bu nedenle de anlamını merak ederek internetten araştırma gereksinimi duyuyor. Kerteriz kelimesi, Türkçede tek başına ve cümle içinde pek çok farklı şekilde kullanılıyor. Kerteriz ne demek, ne anlama gelir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Kerteriz kelimesi dilimizde hem sosyal medyada hem de günlük hayatta çok sık kullanılıyor. Bu nedenle de pek çok kişi her gün TDK’da bu kelimenin anlamını arıyor.

 Kerteriz Ne Demek?

 Kerteriz kelimesi, Rumcadan dilimize geçmiş olan bir kelimedir. Bu kelime günlüm hayatta sıkça karşılaştığımız kelimeler arasında yer alıyor. Kerteriz kelimesinin anlamı ise, bir yerin nerede olduğunu pusula ile ölçme anlamına da gelir.

 Kerteri Kelimesi Ne Anlama Gelir?

 Kerteriz kelimesinin, dilimizde pek çok anlamı bulunuyor. Bu kelimenin en bilinen anlamı ise, balıkçıların denizde sığlık alanları belirlemek için kullandıkları işaretlerin tamamı şeklinde tanımlanır.

 Kerteriz Vermek Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

 Kerteriz vermek kelimesinin TDK sözlük anlamı, bir yerin nerede olduğunu anlamak için pusula ile ölçmek anlamına gelir. TDK sözcüğüne göre bu kelimenin diğer anlamı ise, balıkçıların denizde sığ bölgeleri belirlemek için kullandıkları işaretlerin tamamı anlamına gelir. Kerteriz kelimesi, Rumcadan dilimize geçmiş olan bir kelimedir. Aynı zamanda dilimizde bu kelime, tek başına ve cümle içinde pek çok şekilde sıkça kullanılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!