Kediler yumurta yer mi? Kediler haşlanmış, pişmiş ve çiğ yumurta yiyebilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Kediler yumurta yer mi Kediler haşlanmış, pişmiş ve çiğ yumurta yiyebilir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 23:39

İnsanların en yakın hayvan dostları arasında herkesin tahmin edebileceği kediler ilk sıralarda gelmektedir. Birçok kişinin evinde kedi beslediği dikkat çekmektedir. Ayrıca çevremizde de çok sayıda kediyi sıklıkla görmemiz mümkündür. Sizler için Kediler yumurta yer mi? Kediler haşlanmış, pişmiş ve çiğ yumurta yiyebilir mi tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Kedilerin çok sevimli hayvanlar olduğu bilinmektedir. Çevremizde sıklıkla dolaşan bu sevimli hayvanlar sık sık beslenirler. Bundan dolayı kedilerin ne yedikleri çok kişinin merak ettiği bir sorudur. Özellikle kedilerin yumurta tüketip tüketmedikleri sıkça merak edilmektedir. Hayvanların birçoğu besin konusunda hassastırlar. Bu durum zararlı besinleri alan hayvanların hastalık yaşamasına neden olabilir. Kedilerinde zararlı olan besinlerden uzak tutulması gerekir.

Kediler Yumurta Yer mi?

Kedilerin tükettiği besinler oldukça çeşitlidir. Et, balık, sucuk, süt, bazı sulu yemekler ve doğada bulunan bazı küçük canlılar kedilerin besin menüsünde yer almaktadır. Daha birçok ürünün kedilerin yemesi için uygun olduğu da bilinmektedir. Bunun yanında çeşitli kedi mamaları da kedilerin sevdiği yiyecekler arasında yer almaktadır. Peki kediler yumurta yer mi? Bu sorunun cevabı kesinlikle evettir. Çünkü kediler yumurta yemeyi oldukça çok severler.

Haberin Devamı

Kediler Haşlanmış, Pişmiş ve Çiğ Yumurta Yiyebilir mi?

Kediler yumurta yemeyi çok severler ve bu ürün onlara verildiği zaman mutlu olurlar. Tabi bu durum kediden kediye göre de değişiklik gösterebilir. Çünkü bazı kediler yiyecekleri seçerler. Yani bir kedinin yediği yiyeceği başka bir kedi sevmeyebilir. Ancak genel olarak bakıldığında kediler yumurtayı rahatlıkla yiyebilirler. Hatta yumurtanın kedilere mutlaka verilmesi de gerekmektedir. Bunu yaparken en doğru yöntemi seçmek ise oldukça önemlidir.

Yumurtanın birçok hali bulunmaktadır. Çiğ, pişmiş veya haşlanmış olmak üzere çeşitli yumurta halleri bulunabilir. Bu üç halin insanlar tarafından tüketildiği bilinmektedir. Ancak konu kedi olunca yumurtayı kediye nasıl vermek gerekir? sorusu akıllara gelmektedir.

 Yumurtayı kediye vermek için en uygun yöntemin haşlama olduğu bilinmektedir. Haşlanmış yumurta kediye gönül rahatlığı ile verilebilir. Pişmiş yumurtanın da kediye verilmesi uygun olabilir ama çiğ yumurtanın verilmesi pek tavsiye edilmez.

 Haşlanmış Yumurta

 Kediye verilen yumurtanın en güzel hali haşlanmış olmasıdır. Haşlanmış olan yumurta insanlar için olduğu kadar kediler içinde oldukça faydalı olarak görülmektedir. Çünkü haşlanmış yumurta sağlık açısından son derece önemlidir. Kedi içinde haşlanmış yumurta ideal besinlerden birisi olarak dikkat çekmektedir. Ayrıca kediler haşlanmış yumurtayı severek afiyetle yerler.

Haberin Devamı

 Haşlanmış yumurtayı kediye verirken ölçülü olmak çok önemlidir. Eğer kedi küçük ve besin konusunda seçiciyse yumurtayı yarım olarak vermek daha doğrudur. Kedi yetişkin ise bir yumurtayı tam olarak vermenizde hiçbir sıkıntı yoktur. Bundan dolayı kediye aşırı olarak haşlanmış yumurta vermemek daha doğrudur. Onun dışında haşlanmış olan yumurtayı kedinin zevkle yemesi mümkün olmaktadır.

 Pişmiş Yumurta

 Pişmiş yumurta kedinin yiyebileceği bir üründür. Tabi haşlanmış yumurta kadar yararlı değildir. Çünkü tavada pişirilmiş olan yumurta muhtemelen yağlı olacaktır. Bundan dolayı bu durum kedi için pekte yararlı değildir. Ancak yumurtayı haşlama şansı yoksa çiğ vermek yerine az yağla pişirip kediye vermek daha doğrudur. Yine de yumurtanın kediye verilmesi için en doğru yöntem haşlanması olarak bilinmektedir.

 Çiğ Yumurta

Haberin Devamı

Çiğ yumurta kediler için sakıncalıdır. Çünkü pişmemiş ve haşlanmamış olan yumurta kedilerde parazitlere neden olur. Bundan dolayı da çiğ yumurtayı kediye vermek zararlıdır. Zaten birçok kedi çiğ yumurta yemeyi sevmez. Ancak aç olan bir kedi çiğ yumurtayı tüketebilir. Tükettiği zamanda kedinin hasta olması mümkündür. Bunun önüne geçmek için kediye çiğ yumurta vermemek gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!