Kantin kiralamaya 5 yıl sınırı

Güncelleme Tarihi:

Kantin kiralamaya 5 yıl sınırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 11:40

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeyle okul kantinlerinde kira süresi 5 yılla sınırlandırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre, ilk yılın kira bedeli ihale bedeli olarak belirlenecek.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yapılan yeni düzenlemeye göre, kantinlerde kiralama işleminde kira sözleşmesinin süresi en fazla 5 yıl olacak. 1 yıldan uzun süreli kiralama sözleşmelerinde ilk yıl kira bedeli, ihale bedeli olarak belirlenecek.

İkinci ve izleyen yıllardaki kira bedelleri, Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) yayımlanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında artırılacak. Ancak kira bedelinin tespitine ilişkin önemli ölçüde farklılaşma olması hâlinde, bedel yeniden belirlenerek sözleşmenin kalan süresi ile sınırlı olmak üzere ihale edilerek yeni sözleşme düzenlenecek.

TOPLAM SÖZLEŞME SÜRESİ 20 YIL
Sözleşme süresi biten ancak yükümlülüklerini yerine getiren mevcut kantin işletmecilerinin talep etmesi ve bu talebin okul-aile birliklerince uygun görülmesi hâlinde, kantinler pazarlık usulü ile aynı işletmeciye yeniden kiralanabilecek. Bu kiralamalarda da sözleşme süresi 5 yıl olacak, toplam sözleşme süresi ise ilk sözleşme tarihinden itibaren 20 yılı geçemeyecek. İşletme hakkı verilen yerler, kiralama amacı dışında kullanılamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!