İTÜ Sismik Takımı ABD’den ödülle döndü

Güncelleme Tarihi:

İTÜ Sismik Takımı ABD’den ödülle döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2024 07:00

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri tarafından tasarlanan depreme dayanıklı bina, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Deprem Mühendisliği Araştırmaları Enstitüsü (EERI) tarafından düzenlenen yarışmada ‘Most Improved Team’ ödülünü aldı.

Haberin Devamı

Mimarlık ve inşaat mühendisliği bölümündeki öğrencilerden oluşan İTÜ Sismik Takımı, 2021 yılından beri depreme dayanıklı bina tasarımı üzerinde çalışıyor. Tasarımlarıyla hem Türkiye hem de dünya genelinde düzenlenen yarışmalara katılan öğrenciler, Deprem Mühendisliği Araştırmaları Enstitüsü (EERI) tarafından düzenlenen ‘EERI Seismic Design Competition 2024’te finale kalmıştı. 9-12 Nisan’da ABD’nin Seattle şehrinde düzenlenen ve 40’tan fazla üniversitenin katıldığı yarışmada da yer alan takım, ‘Most Improved Team’ (Kendini En Çok Geliştirmiş Takım) ödülünü kazandı. Takımın başarısını İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu sosyal medya hesabından “İTÜ Sismik Takımımız, ABD’de gerçekleştirilen ‘EERI Seismic Design Competition 2024’te ‘Most Improved Team’ ödülünün sahibi olarak bizi gururlandırdı. Takımımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diyerek duyurdu.

Haberin Devamı

BİNA TESTLERİ YARIŞIYOR

EERI, alanında dünyanın en prestijli kurumlarından biri. Yarışmanın amacı bir yapı inşa edilirken en az maliyetle en sağlam binaların oluşturulmasını sağlamak. Yarışmada ayrıca en iyi deprem performansı, mimarlık, sunum becerisi, en iyi çıkış yapan takım, takım ruhu ve yenilikçi tasarım gibi ödül kategorileri de bulunuyor. Yarışmaya Cornell, British Columbia, Stanford, UCLA, UC Berkeley gibi 40’tan fazla üniversite katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!