İstanbul ve Ankara'da okullara kar tatili

Güncelleme Tarihi:

İstanbul ve Ankarada okullara kar tatili
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2023 20:52

İstanbul ve Ankara'da olumsuz hava koşulları ve yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 6 Şubat Pazartesi günü ara verildi.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda; “Kıymetli hemşerilerim, Sevgili öğrenciler, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’müzün paylaştığı verilere göre; ilimizde beklenen kötü hava koşulları nedeniyle temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime bir gün süreyle ara verildi” dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin ise şu paylaşımı yaptı:
“Son meteorolojik değerlendirmelere göre, ilimizde yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, öğlen saatlerinden itibaren de yoğun yağış beklendiğinden ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildi. Hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır.”

35 İLDE EĞİTİME KAR ENGELİ 
Gümüşhane, Çanakkale, Tokat, Sakarya, Balıkesir, Kırıkkale, Bilecik, Nevşehir, Niğde, Afyonkarahisar, Düzce, Bursa, Denizli, Kars, Aksaray, Kırşehir, Yozgat, Erzurum, Ağrı, Burdur, Kütahya, Isparta, Karaman, Eskişehir, Kayseri, Hakkari, Bayburt, Kahramanmaraş, Tunceli, Malatya, Sivas, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Ardahan, Şanlıurfa'da il genelinde;  İzmir, Kastamonu, Çankırı, Sinop ve Yalova'da taşımalı eğitime ve Giresun, Antalya, Konya, Adana, Erzurum, Batman, Muğla, Bitlis’in bazı ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 6 Şubat Pazartesi günü olmak üzere bir gün ara verildi. Van, Elazığ, Muş, Bingöl ve Siirt’in bazı ilçelerinde ise okullar iki gün süreyle tatil edildi. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kent genelinde okulların 6 Şubat Pazartesi günü tatil edildiğini duyurdu. Vali Ayhan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Değerli evlatlarım, öğretmenlerim; Tatilinizi 1 gün daha uzattık. Yarıyıl tatili bitti ama il dışından gelecek öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin güvenliği için 6 Şubat’ta okullarımız tatil. Bir gün daha kitaplarınızla ve yağan karla tatilin tadını çıkarın.

Haberin Devamı

TATİLDE KİTAP OKUYUN
Gaziantep Valisi Davut Gül okulların tatil edildiğini şöyle duyurdu:
"Gaziantep’teki yoğun kar yağışı dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp, kitap okuyun."
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, "Sevgili öğrenciler meteoroloji verilerine göre İlimizde bu gece yoğun kar yağışı başlayacaktır. 6 Şubat tarihinde okullarımız 1 gün olmak üzere ilimiz genelinde tatil edilmiştir. Tüm öğrencilerimizin bu kar tatilini kitap okuyarak ve kar topu oynayarak geçirmelerini istiyoruz" diyerek Kayseri'de eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

BUZLANMA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU
Adıyaman'da da okullar bir gün süreyle tatil edildi. Adıyaman Valiliği'nin yaptığı açıklamada “İlimiz genelinde yoğun kar yağışının devam edeceği değerlendirildiğinden yollarda oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile kamu personelleri de aynı gün idari izinli sayılacaktır” denildi. Tunceli Valiliği de il genelinde devam eden ve akşam saatlerinde şiddetini arttırması beklenen kar yağışı nedeniyle olası risklerin önüne geçmek için 6 Şubat Pazartesi günü bir gün süreyle il genelindeki okulların tüm kademelerinde eğitim ve öğretime ara verildiğini açıkladı. Bunun yanı sıra Gümüşhane, Çanakkale, Tokat, Sakarya, Balıkesir, Bilecik, Nevşehir, Niğde, Afyonkarahisar, Düzce, Bursa, Denizli, Kars, Aksaray, Kırşehir, Yozgat, Erzurum, Ağrı, Burdur, Kütahya, Isparta, Kahramanmaraş, Bayburt, Hakkari, Karaman ve Eskişehir Valiliklerinden yapılan açıklamaya göre 6 Şubat Pazartesi günü eğitime bir gün ara verildi. 

Haberin Devamı

SİNOP VE YALOVA'DA TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ
Sinop Valiliği tarafından yapılan duyuruda da il ve ilçelerde taşımalı eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu. Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle: "Meteoroloji Samsun 10'uncu Bölge Müdürlüğü'nden alınan meteorolojik uyarıya göre; ilimiz ve İlçelerinde 6 Şubat Pazartesi günü yoğun kar yağışı beklendiğinden; 6 Şubat tarihinde, ilimiz ve İlçelerimizde taşımalı eğitime bir gün ara verilmiştir." Yalova Valiliği tarafından yapılan açıklamada da taşımalı sistemle okula erişim sağlanan öğrenciler için bir gün süre ile ara verilmesine karar verildiği belirtildi. Taşımalı kapsam dışında kalan tüm öğrencilerin 6 Şubat Pazartesi günü öğretime devam edeceği duyuruldu.

Haberin Devamı

KAR  TOPU OYNAYIN, KARDAN ADAM YAPIN
Muş’ta da okullar olumsuz hava koşulları nedeniyle Valilik tarafından iki gün tatil edildi. Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz eğitime ara verildiğini şu paylaşımla duyurdu: “Kıymetli çocuklarım; Sağlığınıza dikkat ederek kar topu oynayın, kardan adam yapın, kaliteli zaman geçirin ve derslerinize çalışmayı da ihmal etmeyin. İyi tatiller.” 
Diyarbakır'da il genelinde eğitime bir gün, Çüngüş ilçesinde ise iki gün ara verildi. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle:
"Sevgili öğrenciler ve kıymetli velilerimiz, Diyarbakır'ımızda etkili olan kar yağışı nedeniyle, Valiliğimizin aldığı kararla, il genelinde; 6 Şubat Pazartesi eğitim öğretime (örgün ve yaygın eğitime) bir günlüğüne ara verilmiştir. Hamile ve engelli kamu personelimiz de idari izinlidir."  Bingöl ve Elazığ Valilikleri tarafından yapılan açıklamada ise okulların 6-7 Şubat tarihlerinde iki gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

Haberin Devamı

OLUMSUZLUKLARA KARŞI TEDBİR
Sivas Valiliği il genelinde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle: "Gece saatlerinden itibaren başlayacak, zaman zaman tipi şeklinde beklenen kar yağışının ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı başta olmak üzere meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı tedbir amaçlı olarak; İl genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi  ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 6 Şubat Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim öğretime ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği gibi kronik ağır hastalığı olan kamu görevlileri 6 Şubat Pazartesi günü bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır." Malatya'da da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar Valilik tarafından bir gün tatil edildi. Malatya Valiliği yaptığı açıklamada: "Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve derecedeki resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında Pazartesi günü  bir gün süre eğitime ara verilmesine karar verilmiştir." denildi.

İLÇELERDE EĞİTİME ARA
Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 6 Şubat Pazartesi günü Bitlis Merkez, Güroymak, Hizan, Mutki ve Tatvan ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği belirtildi. Siirt’in de Şirvan ilçesinde eğitime iki gün ara verildi. Şirvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açıklamasında, Şirvan ilçesi ve köylerinde yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle, ilçe merkezi dışında bulunan tüm köylerde eğitime iki gün süre ile (pazartesi ve salı) ara verildiği belirtildi. Bunun yanı sıra Batman'ın Sason, Muğla'nın Kavaklıdere, Denizli'nin Çameli, Tavas, Beyağaç, Acıpayam, Konya'nın Hüyük, Doğanhisar, Akören, Günesınırı ilçeleri, Adana'nın Aladağ ve Saimbeyli ilçeleri, Erzurum'un Hınıs ve Antalya'nın Akseki, Korkuteli, Elmalı, Gündoğmuş, Giresun'un Bulancak, Eynesil, Görele, Keşap, Piraziz, Tirebolu, Alucra, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Güce, Şebinkarahisar ve Yağlıdere ilçelerinde de eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!