İstanbul’da okul servisleri denetlendi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da okul servisleri denetlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 14:51

İstanbul’da okul servislerine yönelik denetim yapıldı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde eksiği bulunan okul servislerine idari para cezası kesilerek eksikliklerin biran önce giderilmesi istendi.

Haberin Devamı

Okul öncesi, ilkokul 1’nci sınıf, ortaokul 5 ve lise 9’uncu sınıflara kayıt olan öğrencilere yönelik ‘Okula uyum eğitimi’ başladı. Ders zilinin çalmasıyla okul servislerine yönelik denetimler sıklaştırıldı. Millet Caddesi Fındıkzade Kavşağında yapılan denetim kapsamında öğrenci servisleri tek tek durdurularak emniyet kemerlerinden, arka stop lambasına kadar 20 ayrı başlıkta denetlendi. Listede eksiği olanlara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce para cezası kesildi.

SÜRÜCÜLER DENETİMDEN MEMNUN
Servis şoförleri de denetimlerden memnun olduklarını söyledi. Onlardan biri olan Semih Çakan, “Denetimden rahatsız olmuyoruz. Gayet iyi bir uygulama, sürekli yapılması lazım. Eksiği olan arkadaşların, eksiğini tamamlaması lazım. Sonuçta burada küçük çocuklarımızı taşıyoruz. Onlar bizim için çok önemli, geleceğimiz onlar. O yüzden emniyetimize teşekkür ediyorum. Benim bir eksiğim yok Her şeyimiz çalışıyor çok şükür” dedi.

Haberin Devamı

Bir diğer servis şoförü Güngör Erenen ise “Benim bazı eksiklerim vardı. Buradan tamire giderken memur bey çevirdi. Denetimler güzel. Eksiklikler hemen ortaya çıkıyor. Benim arabamın geri vites kornası o arızalanmış o yüzden 108 lira ceza kestiler” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!