İstanbul’da karne heyecanı... Öğrenciler tatil planlarını anlatıyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da karne heyecanı... Öğrenciler tatil planlarını anlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2018 10:10

İstanbul’daki karne töreni de Kadıköy’de bulunan Münevver Şefik Fergar İlkokulu’nda düzenleniyor. Tatil planlarını anlatan öğrencilerin kimi anneanne ziyareti yapmayı, kimi yağarsa karda oynamayı hayal ediyor.

Haberin Devamı

İstanbul’da karne törenin, Vali Vasip Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımıyla Kadıköy Münevver Şefik Fergar İlkokulu’nda düzenleniyor. Tatil planlarını Hürriyet’e anlatan öğrencilerin kimi anneannesini ziyaret edeceğini, kimi denize girmeyi planladığını kimi de yağarsa karda oynamayı düşündüğünü söyledi. İşte öğrencilerin tatil hayalleri:

Haberin Devamı

ANAOKULUNDA KARNE SEVİNCİ
Anaokulu öğrencileri de karnelerini aldı. İki haftalık tatile çıkan öğrenciler sevinç çığlıkları attı.



İSTANBUL VALİSİ ŞAHİN'DEN ÖĞRENCİLERE: BOL BOL İSTANBUL’U GEZİN
İstanbul Valisi Vasip Şahin, öğrencilere tatilde İstanbul’u gezmelerini, tanımalarını tavsiye etti. Öğretmenlere de teşekkür eden Vali Şahin, şunları söyledi:
“Tatilde ne hoşunuza gidiyorsa onu yapın. Bir sanat dalına eğiliminiz varsa onunla uğraşın. Bol bol İstanbul’u gezin. Aileleriniz, öğretmenleriniz rehberliğinde İstanbul’u tanımaya çalışın. Çünkü istanbul gerçekten bir medeniyetler birleşkesidir. Çok önemli bir coğrafyada konumlanmıştır. Tarihi ve estetik değerleri itibariyle de mutena bir şehirdir. Şimdiden bu çocuk yaşınızda gezmeye, okumaya çalışın. Küçük küçük hikayecikler oluyor sizlerin hoşuna gideceği. Onları da bir taraftan okuyun. Ama ders sıkıcılığı içerisinde değil, gönlünüzce yapın bunu. Canınız istediği zaman yapın. Velilerimizden de çocuklarımızın özellikle bu yönlendirini desteklemelerini, İstanbul’u tanımalarında gayret etmelerini istiyoruz. Çocuklarımız sadece sizin değil bizim de göz bebeklerimiz. Onları en iyi şekilde yetiştirmiş olalım. Öğretmenlerimize özellikle vermiş oldukları emek için teşekkür ediyorum. Sabahtan akşama çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için gayret ediyorlar. Okul idarecilerimize il ve ilçe milli eğitim yöneticilerimize de teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: ÇOCUKLARINIZLA VAKİT GEÇİRİN
Velilerden tatilde çocuklarıyla vakit geçirmelerini isteyen İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de şöyle konuştu:
“Unutmamalıyız ki oyun çocuğun en önemli işidir. Yetişkinler olarak mesleklerimiz bizler için ne kadar önemliyse, oyun da çocuklarımızın hayatında o kadar önemli; hatta oyun, çocuğun mesleğidir diyebiliriz. Tatil sürecinde ve bütün hayatları boyunca bunu da dikkate almanızı diliyorum. Çocuklarımıza verilecek en güzel karne hediyesi, onlarla beraber geçirilecek nitelikli zamandır. Çocuklarımızla ne kadar nitelikli zaman geçirirsek, onların gelişimlerine o kadar olumlu katkıda bulunmuş oluruz. Aynı zamanda onlar da ileride biz büyükleri ve kuracakları aileleriyle nitelikli zaman geçirmeyi arzu edecekler. Tatilde evlatlarınızla daha nitelikli zaman geçirebilir, yaşadığımız bu güzel şehri gezebilir; çevrelerini, tarihlerini görerek, yaşayarak öğrenmelerini sağlayabiliriz. Evlatlarımıza ayıracağımız zaman, yarınların mutlu ve bilinçli anne babalarının habercisi olacaktır. 15 gün size süre olarak kısa gelebilir. İyi planlandığında, İstanbul öğrencilerimize verimli bir öğrenme imkânı sağlayacaktır. Almış olduğunuz bu eğitimin ve bilginin iyi bir insan olmanız için sizlere verildiğini unutmayın. Ahlaktan yoksun bir bilginin size de çevrenize de bir faydası olmayacağını hatırınızdan çıkarmayın. Her eğitim-öğretim döneminde farklı bilgilerle donansanız da bunların hep aynı amaca hizmet ettiği değişmez bir gerçek. Size düşen daima iyi bir insan olmaktır. Bu yüce amaç doğrultusunda her gün yenilenerek, gelişerek, emeklerinizi boşa çıkarmayacağınıza yürekten inanıyorum. Tatilde spor yapın;sinema, tiyatro, müze ziyaretlerinde bulunun. Tarihi mekanları gezin.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!