İstanbul’da 23 Nisan coşkusu 

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da 23 Nisan coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2023 11:33

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Haberin Devamı

İstanbul’da 23 Nisan kutlamaları Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda başladı. Törene İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

Etkinlikler, Başakşehir Güzel Sanatlar Lisesi tarafından sahnelenen müzik dinletisiyle saat 09:30’da başladı. Daha sonra Ümraniye Nurettin Topçu ilkokulu Kafkas Halk Topluluğu öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle devam etti. Küçükçekmece Öğretmenler Topluluğu’ndan öğretmenler giydikleri kostümlerle çocukların yüzlerini güldürdü. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı iki öğretmenle birlikte Taksim Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören sona erdi.

İstanbul’da 23 Nisan coşkusu

Haberin Devamı

PROTOKOLDE ÇOCUKLAR VARDI
Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından kutlamalar Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’deki törenle devam etti. AKM’deki törene farklı ilçelerden 700 öğrenci, 70 öğretmen ve yönetici katıldı. Protokolün yer aldığı ön sıraların çocuklara ayrıldığı törende İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da yer aldı. Program saygı duruşu ve ‘Öğretmen Orkestrası’ eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yazıcı’nın açılış konuşmasının ardından Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ’in 23 Nisan kutlama mesajı okundu.

İstanbul’da 23 Nisan coşkusu
DEPREMZEDE ÇOCUKLAR UNUTULMADI
Levent Yazıcı konuşmasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklarına armağan edildiğini hatırlattı ve şöyle devam etti: “Kurtuluş mücadelemizin baş komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin kuruluşunda ve açılışında görev yapmış olan tüm devlet adamlarımızın aziz hatıralarını yâd ediyorum.  Çocuklarımızın bu bayram vesilesiyle içselleştirdikleri bağımsızlık anlayışına ve milli iradeye hayatları boyunca sahip çıkacaklarına milletimizi ve devletimizi çok daha iyi yerlere taşımak için çaba göstereceklerine yürekten inanıyoruz. Bu sabaha çocuklarımız, Ramazan Bayramı’nı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birlikte yaşamanın heyecanıyla gülüşlerle, sevinçle uyandı. İki bayram sevincini yaşadığımız kutlu günün haftasında kalbimizin bir yarısı da deprem bölgesindeki çocuklarımızla birlikte. Deprem bölgesindeki çocuklarımıza mutlu anlar hediye etmeyi amaçlayan etkinliklerimizde hep beraber bu bayram ‘Sen Gülünce Bayram Olur’ diyeceğiz.”
İstanbul’da 23 Nisan coşkusu
MİNİKLER ÖĞRETMENLERİYLE SAHNEDEYDİ
Törenin devamında Göğsü Kınalı Serçe Orkestra eşliğinde Masal Anlatımı yerini müzik dinletisine bıraktı. Başakşehir Süleyman Demirel İlkokulu, Beşiktaş Hasan Ali Yücel Ortaokulu, Kâğıthane Çeliktepe Ortaokulu, Sultangazi Şehit Ferdi Yurtseven Ortaokulu öğrencileri tarafından ortaya çıkarılan ‘Kalbimin Yarısı’ müzik dinletisi izleyiciye sunuldu. Program ’Sen Gülünce Bayram Olur’’ isimli halk oyunları gösterisiyle son buldu.
İstanbul’da 23 Nisan coşkusu
BAKAN ÖZER TRT ÇOCUK ŞENLİĞİNDE
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 23 Nisan programı kapsamında İstanbul Başakşehir Millet Bahçesi’nde düzenlenen 45’inci TRT Çocuk Şenliği’ne katıldı. 24 farklı ülkeden 300’den fazla çocuğun katıldığı şenlikte konuşan Bakan Özer şunları söyledi: “Bugün biliyorsunuz millet iradesinin tecelligahı olan TBMM’nin kuruluşunun da 103’üncü yıl dönümü. Mustafa Kemal Atatürk, ulusal egemenlik ile çocuk bayramını birbirine bağlıyor ve buradan hepimize bir mesaj veriyor. Ulusal egemenlik, bu ülkenin geleceği çocuklarımıza, gençlerimize emanettir mesajı veriyor. Bizler de Millî Eğitim Bakanlığı olarak, bu sorumluluğun bilincinde olarak çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için her türlü imkanımızı seferber ediyoruz.

Haberin Devamı

Egemenlik eğitimden geçiyor. Çünkü ülkelerin rekabet edebilme kapasitesi doğrudan eğitime erişimle ilişkili. Son 20 yıl eğitimde devrimsel bir dönüşüme tanıklık etti. 81 ilde 920 ilçede devasa eğitim yatırımları oldu, okullar ve derslikler yapıldı. Tüm çocuklarımızın eğitime erişimi sağlandı. 5 yaştaki okullaşma oranı yüzde 11’den yüzde 99’a ulaştı. Eğitimin tüm kademelerinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez okullaşma oranları yüzde 99’a ulaştı. Sayın Cumhurbaşkanımıza ülkemizin çocuklarına ve gençlerine sunduğu değerden dolayı şükranlarımı arz ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!