Meteoroloji'den Son Dakika 'Kar Yağışı' ve 'Fırtına' Uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden Son Dakika Kar Yağışı ve Fırtına Uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2016 13:25

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika 'kar' uyarısı geldi. Meteoroloji, 18 Ocak Pazartesi günü İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bolu ve Çanakkale dahil olmak üzere yurdun Kuzeybatı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışı beklendiğini açıkladı. Peki; kar kalınlıkları ne kadar olacak?

Haberin Devamı

Meteoroloji, 18 Ocak Pazartesi günü İstanbul ve yurdun Kuzeybatı bölgelerinde yoğun kar yağışının beklendiğini açıkladı. Kar yağışının İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bolu ve Çanakkale olmak üzere Kuzeybatı kesimlerinde etkisini göstereceği bildirildi.

Kar kalınlıklarının bazı yerlerde 20 santimetre ve üzerine olmasının beklendiği açıklamada buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar oluşması risklerine karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde yapılan açıklama şöyle;

"Ülkemizin batı kesimlerinde devam eden sağanak yağmurun akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak kar yağışına dönmesi ve yarın Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale ), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı), Kütahya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir"

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji hava durumu tahminlerine göre yağışların Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Uşak, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Düzce, Zonguldak, Bolu çevreleri ile Mersin'in batısı, Isparta ve Burdur’un kuzeyinde kuvvetli, Kıyı Ege (İzmir, Manisa, Aydın, Muğla) ile İstanbul, Bursa, Yalova, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve Antalya çevreleri ile Isparta ve Burdur’un güney kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklenirken Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji, “Rüzgarın, Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli, zaman zaman fırtınamsı rüzgar olarak, Güney Ege'de ise kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Meteoroloji, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğunu duyurdu. Meteoroloji, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!