İngilizce ve Arapça kurslar açılacak

Güncelleme Tarihi:

İngilizce ve Arapça kurslar açılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2022 07:00

MEB ve TRT, İngilizce Öğretimi ve Yaz Okulları İngilizce Kurslarına Yönelik işbirliği protokolü imzaladı. İngilizce ve Arapça dillerine yönelik destekleme ile yetiştirme kursları açılacak.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, işbirliği protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, dil öğreniminin, öğrencilere yeni ve farklı metotlarla sunularak daha kolay hale getirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Bakan Özer, özetle şöyle konuştu:

DİL ÖĞRENME SEFERBERLİĞİ

“Milli Eğitim Bakanlığı olarak ağırlık verdiğimiz şey özellikle bu yeni dönemde dil eğitimi. Destek yetiştirme kurslarında, Türkçe, matematik ve fen bilimlerinde öğrencilerimize destek veriyoruz. Yabancı dille ilgili başlatmış olduğumuz seferberlikte, yaz okulunu yeni eğitim öğretim yılından itibaren destekleme yetiştirme kurslarıyla birlikte yeniden şekillendireceğiz. 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı’ndan itibaren ilk kez İngilizce ve Arapça destekleme yetiştirme kursları açacağız. TRT Genel Müdürlüğümüz ile işbirliği yaparak içerikleri oluşturacağız.

Haberin Devamı

İngilizce ve Arapça kurslar açılacak

İNGİLİZCE’DE YENİ METOT

Üç dil var. Bir, anadil Türkçe. Milli Eğitim Bakanlığı olarak ilk kez dört beceride Türkçe öğretimiyle ilgili çok önemli adımlar attık. Biz artık İngilizce’de olduğu gibi okuma, yazma, konuşma ve dinleme melekelerini güçlendirecek şekilde ölçmeler yapmaya, ölçme yapınca eğitimi de buna göre dizayn etmeyle ilgili bir besleme mekanizmasını inşa ettik. İkinci adımımız matematik. Matematik de bir dil aslında. Yıllardan beri eğitim sistemimizde problem olarak algılanan matematik eğitimini, matematik dil eğitimini, matematikle günlük yaşam arasında rasyonel ilişkiyi güçlendiren ve dünyayı çevresinde okuyan gençleri yetişeceğimiz, enstrüman olarak matematiği kullanan nesilleri yetiştirmek için matematik seferberliğini başlattık. Yabancı dil eğitimi de yıllardan beri başarıyı yakalayamadığımız alanlardan biri. Bu amaçla bu dönem İngilizce eğitiminden başlayarak İngilizce’yi ana odağımıza koyarak ve İngilizce’yi bir gramer üretimin ötesine geçirerek, günlük yaşam kodlarıyla, günlük yaşamla kullanacak ve yaz okullarında bir ders anlatımı şeklinde değil yeni metodolojileri, yeni yaklaşımları ilk kez uygulayacağız.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!