Hedef bilgi üreten öğrenciler yetiştirmek

Güncelleme Tarihi:

Hedef bilgi üreten öğrenciler yetiştirmek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2018 15:03

Gelecek yıl eğitim öğretim hayatına başlayacak üniversiteler arasına bir yenisi daha eklendi. Bir vakıf üniversitesinin Ataşehir ve Silivri’deki kampüsleri, öğrencilerini bekliyor.

Haberin Devamı

Üniversiteler öğrencilerini 21’inci yüzyıla hazırlıyor. 2018-2019 akademik yılında öğretim hayatına başlayacak Fenerbahçe Üniversitesi de Ataşehir ve Silivri kampüslerinde, bilginin paylaşımından ziyade üretimi ve kullanımına odaklanacak bir eğitimin hayata geçirilmesini planlıyor. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, “Bilimin teknolojiye, teknolojinin ürün ve markaya dönüşmesini sağlayacak, inovatif fikirlerini ticaretleştirebilecek, sosyal inovasyon yapabilecek yüksek nitelikli insan gücü ve girişimci yetiştirme, üniversitemizin merkezindeki en önemli eğitim politikası olacak” dedi.

Hedef bilgi üreten öğrenciler yetiştirmek

Haberin Devamı

‘UYGULAMA BECERİSİ OLAN İNSANLAR YETİŞTİRECEĞİZ’

Bugünün ‘Melez Bilimi’ni anlayabilen, sosyal sorunlarını çözebilen, akıllı toplum için kamu yararı üretebilen öğrenciler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Büyükuslu, özetle şunları söyledi:
“Büyük veri, yapay zekâ, öğrenen makine, derin öğrenme, siber güvenlik gibi dijital çağın katma değer yaratan yenilikçi teknolojilerini; spor, sağlık, mühendislik, sosyal ve iletişim bilimleri alanlarında geliştirebilen, teknoloji transferi yapabilen ve söz konusu teknolojileri kullanmada yetkin ‘uygulama becerisi olan’, derslerde ve uygulama alanlarında, (laboratuvarlar vb.) çalışmalarında kazandığı donanımı ve deneyimleriyle mezuniyet sonrası çalıştığı işletmelerde farkını ortaya koyabilen, kendi işini yaratabilen, insan gücünü, profesyonelleri, yöneticileri, geleceğin liderlerini, iş insanlarını yetiştirmeyi stratejik hedef olarak benimsiyoruz. Öğrencilerimizi yetiştirirken; iş hayatıyla içi içe ve iş hayatının gerçeklerine uygun mesleki formasyon, entelektüel derinlik ve çok fonksiyonel beceriler kazandırmayı planlıyoruz. Böylece küresel iş gücü piyasalarının talep ettiği formatta ve yükselen mesleklerin ihtiyaçlarına uygun nitelikte bilgiye, yabancı dillere ve iletişim yeteneğine sahip bireyler yetiştirilmesi hedefleniyor. 111 yıllık Fenerbahçe kültürü, felsefesi ve mirasının üzerinde ilerleyerek, küresel yükseköğretimde yerini en iyiler arasında alacağız. Öğrencilerimizi bekliyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!