Gençlere enerjide hem eğitim hem iş fırsatı

Güncelleme Tarihi:

Gençlere enerjide hem eğitim hem iş fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2022 07:00

MEB ile Kalyon Enerji arasında enerji sistemleri alanında mesleki eğitim amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde katılımcılar mesleki eğitimlerini yerinde görüp uygulayacak ve ustalık sertifikasına kavuşacak.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı ile Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim AŞ ve Kalyon Güneş Enerjisi Üretim AŞ arasında düzenlenen ‘İş’te Mesleğim Eğitim İşbirliği Protokolü’ imza töreni, Başkent Organize Sanayii Bölgesi’nde yer alan Kalyon PV’de yapıldı. Protokolü Milli Eğitim Bakanlığı adına Bakan Mahmut Özer, Kalyon Holding adına ise Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Kalyoncu ve Kalyon PV Yönetim Kurulu Başkanı Kübra Kalyoncu Şeherli imzaladı. İmzalanan protokol çerçevesinde, yenilenebilir enerji teknolojileri ve güneş enerjisi sistemleri alanında, istihdam edilmiş çalışanların mesleki eğitim süreçlerini hayata geçirme noktasında işbirliği oluşturulması planlanıyor.

560 BİN GENÇ

Bakan Özer törendeki konuşmasında, 10 ay içinde 400 bin gencin mesleki eğitim merkezleri ile buluştuğunu belirterek özetle şunları söyledi: “2021’in sonunda tüm mesleki eğitim merkezlerimizde yaklaşık 160 bin öğrencimiz vardı. Şu anda 560 bin öğrenci var. Mesleki eğitim merkezlerinde eğitim alan öğrenciler, her ay asgari ücretin yüzde 30’u kadar ücret alıyor ve iş kazaları ile meslek hastalıklarına karşı sigortalanıyor. Buralarda eğitim alanlara lise diploması verilmesi de sağlandı.  

Haberin Devamı

HEDEF 700 BİN

İlk hedefimiz, ağustos ayının sonuna kadar 560 bin rakamını 700 bine ulaştırmak. Mesleki eğitim merkezlerindeki istihdam oranı yüzde 88’lerde ve Kalyon PV, fabrikaya kayıt yaptırıp 4 yıllık eğitimin sonunda başarılı olan tüm gençlere istihdam garantisi veriyor.”

Gençlere enerjide hem eğitim hem iş fırsatı

GÜNEŞ ENERJİSİ ALANINDA İŞ İMKÂNI BULACAKLAR

KALYON Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kalyoncu ise şöyle konuştu: “Türkiye’nin istihdam potansiyelini artırmak, eğitim ve vizyon sahibi insan kıymetimizi yarının teknolojileriyle buluşturmak amaçlarımızın başında geliyor. Bu doğrultuda güneş enerjisi sistemlerinde, mesleki eğitim ve istihdam süreçlerini hayata geçirmek amacıyla MEB ile güçlerimizi birleştiriyoruz. Bu program, katılımcılarına mesleki eğitimlerini yerinde görüp uygulayarak kendilerini gerçekleştirme ve geliştirme fırsatı verirken; alacakları ustalık sertifikalarıyla yeterliliklerini belgeleme imkânı da tanıyacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!