“Gelecek için insan yetiştireceğiz”

Güncelleme Tarihi:

“Gelecek için insan yetiştireceğiz”
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 15:49

Özel okullar, Türkiye’de eğitime destek sunan önemli kurumlar. Sayıları da her geçen gün artıyor. 8 bin 18 özel okulda, 1 milyon 153 bin öğrenci eğitim alıyor. Bunların arasına bir yenisi daha eklendi. “Çocukların zihinlerine bir ide vermeyi” hedefleyen okul, gelecek için insan yetiştirmeye odaklanacak.

Haberin Devamı

İstanbul Çamlıca'da hizmete başlayacak İde Okulları, 2017-2018 öğretim yılında anasınıfı, 1, 2 ile 5, 6’ncı sınıf öğrencilerine eğitim verecek. Okul bir sonraki yıl lisesini de açacak.

İde Okulları kurucu Genel Müdürü Bünyamin Çelikten’in eğitimdeki geçmişi eskiye dayanıyor. Satılan Doğa Okulları'nın eski CEO'su olan Çelikten, okulun kuruluş öyküsünü, adının anlamını ve eğitim felsefelerini şöyle anlatıyor:

ÇOCUKLARIN ZİHİZİNLERİNE BİR İDE VERİYORUZ

Eğitim sektöründeki deneyimimizi ve hayalimizi yine eğitime taşımak istedik. “Nasıl bir okul olmalı?” sorumuza “Eğitimde ide olmalı” dedik. İde bir fikir, düşünce demek. Çünkü biz çocukların zihinlerine bir ide veriyoruz. Aynı zamanda okulumuzun adının açılımı da İleri Düzey Eğitim (İDE). İki anlamı da bize uyuyor.

Haberin Devamı

BUGÜN İÇİN DEĞİL GELECEK İÇİN İNSAN YETİŞTİRİYORUZ

Temel eğitim felsefemiz iki maddeden oluşuyor. Eğitim, bilgiden beceriye dönüşüyor. Bilgiye çok kolay ulaşılan bu zamanda çocuklara beceri kazandırmak değerli. Analiz, sentez yapabilen, bilgiyi uygulayabilme becerisini geliştiren öğrenci yetiştireceğiz. Bir okulun bu mantığı sahiplenebilmesi çok önemli. Elbette velileri de buna ikna etmek gerekiyor. İkinci maddemiz güçlü bir eğitimci kadrosu. Eğitim kadromuza sürekli yatırım yapacağız. Kadromuzun güçlülüğüyle konuşulacağız. En güçlü yatırımı insan kaynağına yapacağız.

Eğitimciler fütürist olmalı. Bugün için değil, gelecek için insan yetiştiriyoruz.

İlk olarak SEV İlköğretim Okulları Genel Müdürü Dilek Yakar'ı transfer ettik. Şu anda 20 öğretmenimiz hazır. Öğretmen kriterimiz, tecrübe. En az beş yıl özel okulda çalışmış olmalı.

ÖNCELİK BÜYÜMEK DEĞİL, KALİTE

Önceliğimiz, kalite. Ne bizim ne de ortaklarımızın büyüme ve zincir olmayla ilgili beklentimiz yok. 750 kapasiteli olan ilk okulumuz Çamlıca'da, eğer uygun yer bulursak Avrupa yakasında Bahçeşehir'de de bir şube açarız. Bu sene ilk öğrencilerimizi alacağız, yaklaşık 250 öğrenci olacak. Butik bir okul kuruyoruz. Bu yıl okul öncesi (5 yaş), ilkokul 1 ve 2 ile ortaokul 5 ve 6'ncı sınıflara öğrenci kaydedeceğiz. Öğrencilerimizi rehber öğretmen gözetiminde mülakatla alacağız. Ortaokulda kısmı burslu öğrenci olacak. Lise 2018-2019 yılında. Eğitimdeki kaliteyi etkilemeyecek şekilde önümüzdeki yıllarda Ankara ve İzmir'de de birer okul açabiliriz.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI AKREDİTASYONLAR

Başta Uluslararası Bakalorya (IB) programları olmak üzere uluslararası akreditasyonlara başvurulacak. Maker ve 3D laboratuvarları, sanata özgün ortamlar olacak. Teknoloji eğitimin içinde yer alacak. Yabancı dil, yabancı öğretmenlerce verilecek. MEB müfredatı dışında ek programlar konulacak. 

Ücretler, anaokulu için ortalama 28 bin, ilk ve ortaokul içinse yaklaşık 40 bin TL civarında olacak.

Kimler var?

Bünyamin Çelikten ile birlikte İde Okulları'nı kuran Salih Kılıç demir çelik sanayi kuruluşlarından biri olan Akçelik Demir Çelik’in Yönetim Kurulu Başkanı; İsmail Katmerci ise savunma sanayi alanında araç üreten Katmerci AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve iki dönem AK Parti milletvekili; Levent Olguner de Boğaziçi Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!