Fasulye nasıl yazılır? TDK'ya göre fasulye kelimesinin doğru yazımı..

Güncelleme Tarihi:

Fasulye nasıl yazılır TDKya göre fasulye kelimesinin doğru yazımı..
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2021 10:39

Sesli harf üzerinden yazım hatası yapılan kelimeler içerisinde fasulye sözcüğü geliyor. Özellikle bu kelimenin doğru yazılışı merak edilen konular içerisinde yer almaktadır. Peki, fasulye nasıl yazılır? TDK'ya göre Fasulye kelimesinin doğru yazımı üzerine detayları derledik.

Haberin Devamı

Türkçede birçok farklı kelime çoğu zaman yanlış ele alınır ve yazılır. Özellikle sesli harf üzerinden fasulye kelimesi hem yazılışı hem de okunuş kapsamında yanlış ele alınabilmektedir.

Fasulye Nasıl Yazılır?

Bu kelimenin doğru şekilde ele alınmış hali ve yazımı, ‘Fasulye’ biçiminde öne çıkar. Özellikle sesli harflere dikkat edilmeli ve bu şekilde doğru ele alınarak yazılmalıdır. En önemli sebze kaynakları içerisinde yer alan besin kültürlerinden biridir.

TDK'ya Göre Fasulye Kelimesinin Doğru Yazımı

Fasulye kelimesi Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit, öne çıkan veriler doğrultusunda yanlış ve doğru ayırt edilebilir.

Fasulye (Doğru)

Fasülye (Yanlış)

Görüldüğü üzere yukarıda verilen ilk yazılışı ile beraber doğru biçimde ele alınabilir. Özellikle doğru yazılışı ile beraber aynı zamanda doğru okunuşu üzerinden de bu kelime böylece ifade edilebilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!