“Erkan bebeği” lise heyecanı sardı

Güncelleme Tarihi:

“Erkan bebeği” lise heyecanı sardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2013 11:54

Eski ABD Başkanı Bill Clinton'un Marmara Depremi sonrasında İzmit'e yaptığı ziyarette kucağına alıp sevdiği ve “Erkan Bebek” olarak tanınan Erkan Işık, lise heyecanı yaşıyor.

Haberin Devamı

14 yaşında olan ve ilk öğrenimi geçen eğitim döneminde tamamlayan Erkan Işık, bu yıl başlayacağı lise eğitiminin ardından polis olmak istediğini söyledi. İlkokuldayken bütün arkadaşlarının ve öğretmenlerinin kendisini tanıdığını belirten Işık, boş zamanlarda sınıfta Clinton'la başından geçenleri anlattığını, bunu ilk defa öğrenenlerin çok şaşırdığını söyledi. Erkan Işık, bu yıl liseye başlayacağını ve ilk senesi olduğu için çok heyecanlı olduğunu dile getirerek, "Liseyi elektrik ve elektronik bölümünde okuyacağım. Bitirdikten sonra polis akademisine gitmek istiyorum. Kardeşimle küçüklüğümüzden beri polis filmleri izleriz, polis oyunları oynarız. İkimiz de polis olmak istiyoruz” dedi.

Clinton'la aralarında geçenlerin hayatını hiç etkilemediğini, sadece çevresindekilerin kendisini hala “Erkan Bebek” diye çağırdığını anlatan Işık, 2009 yılında İstanbul'da yaptıkları görüşmede Clinton'a bir mektup verdiğini, orada bir yetkilinin ailesine ev vereceğini söylediğini ancak bir gelişme yaşanmadığını belirtti. Işık, Amerika'ya gitmeyi ve bu ülkede eğitim almayı planladığını dile getirdi.

Haberin Devamı

"Erkan'ın ABD'de eğitim almasını istiyorum”

Erkan'ın Clinton'la olan hikayesini anlatan anne Şennur Işık da Erkan'ın fıtık ameliyatı geçirdiği günün gecesinde deprem olduğunu, bu yüzden depremi hastanede yaşadıklarını belirtti. Şennur Işık, şöyle konuştu:
"Depremin ardından bir süre çadır kentte yaşadık. Clinton'ın geldiğini duydum. Erkan'ı alıp dışarı çıktım. O anda korumaları gelip benden Erkan'ı istedi. İlk önce vermek istemedim ama sonra yine geldiler ve Erkan'ı alıp götürdüler. Clinton Erkan'ı kucağına alıp sevdi. Erkan kucağındayken Clinton'ın burnunu sıktı. Bu olay bütün televizyonlarda ve gazetelerde çıkmıştı."
Erkan'ın bu kadar tanınmasına rağmen hayatlarında bir değişiklik olmadığına dikkati çeken Işık, sadece Kadir Has'ın, Erkan'ın eğitim masraflarını üstlendiğini ve Erkan'ın onun sayesinde okuduğunu söyledi. Erkan'ın bu sene liseye başlayacağını hatırlatarak, "Aradan yıllar geçti. Erkan büyüdü. Arkadaşları onu hala 'Erkan Bebek' diye çağırıyor. Liseyi başarılı bir şekilde bitirip polis olmak istiyor. İnşallah ilerde yeniden Clinton'la biraraya gelmesini ve Amerika'ya gidip orada eğitim almasını istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!