Erdoğan açıkladı: Depremzede öğrenciye LGS’de ek kontenjan

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan açıkladı: Depremzede öğrenciye LGS’de ek kontenjan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2023 07:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde yaşayan 8’inci sınıf öğrencileri için LGS ile girilen tüm okullarda her şube için 2 ek kontenjan açılacağını duyurdu. Ek kontenjandan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki öğrenciler yararlanacak.

Haberin Devamı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav ülke genelinde 1 milyondan fazla 8’inci sınıf öğrencisinin katılımıyla 4 Haziran’da düzenlendi. Deprem bölgesindeki 11 ilden yaklaşık 256 bin adayın başvurduğu sınavın sonuçları 23 Haziran’da ilan edildi. Sonuçlarını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz hafta deprem bölgesindeki öğrencilere pozitif ayrımcılık yapmak için çalıştıklarını söylemişti. Tercih kılavuzunun yayınlanmasından önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ise deprem bölgesinde yaşayan 8’inci sınıf öğrencileri için Türkiye’deki tüm sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açılacağını duyurdu. Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

DETAYLAR KILAVUZDA YER ALACAK

“23 Haziran’da açıklanan LGS sonuçlarının tüm öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 3 Temmuz Pazartesi günü başlayacak tercih sürecinde, 6 Şubat depremlerinden etkilenen yavrularımızın mağduriyetlerini giderici yeni bir düzenlemeyi hayata geçirme kararı aldık. Diğer öğrencilerimizi etkilemeyecek, onlar için bir mağduriyet oluşturmayacak şekilde yaptığımız düzenlemeyle, 5 Şubat’ta yalnızca Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep ilinin Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki okulların 8’inci sınıflarında kayıtlı olan öğrencilerimiz için bu tercih döneminde, Türkiye’nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için 2 ek kontenjan açacağız. Düzenleme ile ilgili detaylar Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından 26 Haziran Pazartesi günü yayımlanacak kılavuzda yer alacak.”

Haberin Devamı

256 BİN DEPREMZEDE ÖĞRENCİ

Bu yıl düzenlenen LGS kapsamındaki merkezi sınava deprem bölgesindeki 11 ilden yaklaşık 256 bin 8’inci sınıf öğrencisi başvurdu. Depremzede öğrencilerden 67 bin 25’i ise deprem bölgesi dışındaki 71 ilde sınava girmeyi tercih etti. Geçtiğimiz yıl yayınlanan kılavuza göre, adaylar merkezi sınav puanı ile öğrenci alan, yerel yerleştirme ile öğrenci alan ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercih yapabiliyor. Merkezi sınava girmeyen öğrenciler ise, yerel yerleştirme ile öğrenci alan ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercihte bulunabiliyor. Öte yandan adayların toplamda 20 okul tercih etme hakkı bulunuyor. Ancak bu yıl için yeni düzenlemenin de dahil olduğu tercih kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bugün yayınlanacak.

Haberin Devamı

TEKİN: HAYIRLI OLSUN

MİLLİ Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise deprem bölgesindeki öğretmenler odası sohbetlerinde konuşulan tedbirlerden bir tanesinin daha uygulamaya konulduğunu vurgulayarak, “5 Şubat’ta bölgedeki okullara kayıtlı olup LGS’ye giren çocuklarımıza yaraları sarma konusunda küçük bir pozitif ayrımcılık düşündük. Gençlerimize ve ailelerine hayırlı olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!