Ehliyet Sınav Sonuçları 12 Aralık 2015 Açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Ehliyet Sınav Sonuçları 12 Aralık 2015 Açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 08:30

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 12 Aralık 2015 Cumartesi günü yapılan Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı sonuçlarını açıkladı. Ehliyet almak için sınava giren adaylar bugünlerde Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı mı? diye araştırmaya başladılar. Peki; Ehliyet Sınav Sonuçları nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sürücü belgesi almak isteyen adaylar için düzenlediği son ehliyet sınavı sonuçları açıklandı. Adaylar Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavına 12 Aralık 2015 Cumartesi günü girmişlerdi. MEB, ehliyet sınav sonuçlarını açıkladı.

12 Aralık 2015 günü gerçekleşen ehliyet sınavına giren adaylar ehliyet sınav sonuçları nasıl öğrenilir? diye araştırmaya yapmaya başladılar. Adaylar ınav sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde bulunan Ehliyet Sınavı Sonuç Sorgulama Ekranı üzerinden ulaşabiliyorlar.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Ehliyet sınavına giren adaylar sınav sonuçlarını öğrenmek için MEB'in internet sitesindeki http://www.meb.gov.tr/ adresinden ehliyet sınavı sorgulama ekranına girmeleri veya aşağıdaki linke tıklamaları gerekiyor.

Haberin Devamı

12.12.2015 TARİHLİ MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ ADAYLARI SINAVI, SINAV SONUÇ BİLGİLERİ

Ehliyet Sınav Sonuçları 12 Aralık 2015 Açıklandı

Ehliyet sınav sonucu öğrenmek isteyen adaylar ehliyet sınav sonuçları sorgulama ekranına geldiklerinde karşılarına çıkan T.C.Kimlik No ve Güvenlik kodu bölümlerine istenen bilgileri girdikten sonra ''Tamam'' butonuna basarak, ehliyet sınavı sonucunu öğrenebilmektedirler.

Adayların ehliyet sınavından başarılı olmaları için İlk Yardım, Trafik ve Çevre ile Araç Tekniği derslerinden oluşan 50 soruluk testten 70 puan almaları yeterli oluyor.

Sınavı başarıyla geçen adaylar direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklar. Direksiyon sınavından da başarılı olanlar ehliyet almaya hak kazanıyorlar.

Başarısız olan adaylar için Motorlu Taşıt Sürücü Adayları sınavı yeniden düzenlenecek. Adayların sınav tarihi için kurslarıyla iletişim de olmaları gerekiyor. Yeniden yapılacak sınav için planlanan tarihi sürücü kurslarından öğrenmek mümkün.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!