Ders çalışmak iyileştirir... Depremin ardından sınava hazırlık rehberi

Güncelleme Tarihi:

Ders çalışmak iyileştirir... Depremin ardından sınava hazırlık rehberi
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2023 07:00

Çok sayıda öğrenci, lise ve üniversite sınavlarına deprem felaketinin gölgesinde girecek. Peki çocuklar böylesine büyük bir travma altındayken derslere nasıl konsantre olacak? Uzmanlar, “Ders çalışmaya başladığınızda düşüncenizin odağı değişir, üzüntü ve tasadan uzaklaşırsınız” diyor ve şu tavsiyeleri veriyor...

Haberin Devamı

 Hatice Yılmaz (Oğuzkaan Koleji Eğitim Koordinatörü): En iyi tedavi odaklanmak

* Çalışmaya başladığınızda beyniniz, düşüncenizin odağını değiştirecek. Yaptığınız çalışmaya ne kadar konsantre olursanız o kadar üzüntü ve tasadan uzaklaşacaksınız. Dolayısıyla ders çalışmak sizi iyileştirmeye başlayacaktır.

Ders çalışmak iyileştirir... Depremin ardından sınava hazırlık rehberi


* Öncelikle kendinizin öğretmeni olun. Kendinize dışarıdan bir gözle bakarak, “Öğretmen olsaydım benim gibi bir öğrenciye nasıl bir yöntemle çalışmasını önerirdim” sorusunu yanıtlayın.

* LGS’ye girecek öğrenciler, birinci dönem konularının neler olduğunu araştırıp hangi konuları tekrar etmeleri gerektiğini belirlemeli.

Haberin Devamı

* YKS’ye girecek öğrencilerin de hangi konulardan sorumlu olduklarını bilmeleri gerekiyor. Alan derslerine göre birinci dönemin hangi konularından sorumlu olduklarını netleştirmeliler.

* Bilindiği üzere pandemi sürecinde 2020 LGS ve YKS’de de öğrenciler aynı şekilde ikinci dönem konularından sorumlu olmamışlardı. 2020 LGS ve YKS konu ve konulara göre soru dağılımını bir bakıp incelerseniz tekrar için hangi konulara daha fazla süre ayırmanız gerektiğini görebilirsiniz.

Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz (Yıldız Teknik Üniversitesi): Sık sık deneme sınavı çözün

* Öncelikle eğitimciler olarak sınava hazırlanan öğrencilerimize psikososyal destek sunarak onları ruhsal anlamda güçlendirmeliyiz.

Ders çalışmak iyileştirir... Depremin ardından sınava hazırlık rehberi


* Sınava ilişkin olumsuz duygu ve düşüncelerin öğrencilerimizin zihinlerinden uzaklaştırılması, duyguların ve düşüncelerin kontrol edilmesi için profesyonel destek gerekebilir.

* Sınav için mümkün oldukça deneme çözmek çok faydalı bir uygulamadır. Denemeler öğrencilerin zihinsel olarak sınava daha fazla motive olmalarını sağlayabilir. Bunun için uygun ortamların hazırlanmasında yarar vardır.

Haberin Devamı

* Özellikle başka illere nakil yoluyla giden öğrencilerin akran öğrenmesi yöntemiyle öğrenmelerine katkı sağlanabilir. Bu yöntem akranlarıyla işbirliği ve iletişimi de sağlayacağından önemli bir sosyal destek olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!