Depremin yıl dönümünde saygı duruşu

Güncelleme Tarihi:

Depremin yıl dönümünde saygı duruşu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2024 11:33

Deprem bölgesinde eğitime ara kararı alan iller dışındaki tüm okullarda öğrenciler, geçtiğimiz yıl hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin anma törenine Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde katıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla 5 Şubat tarihinde okullara gönderilen yazıda, depremin yıl dönümü için okullarda tören düzenleneceği duyuruldu. Sabah saat 08:30’da milyonlarca öğrenci, öğretmen ve idareci yaşanan acıların unutulmadığını göstermek adına önce 1 dakikalık saygı duruşundaydı. Daha sonra İstiklal Marşı okundu. Bakan Tekin tören sonrası mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Milletleri büyük yapan en mühim değer, yaşanan acılara rağmen tüm zorluklara ve yıkıma karşı koyarak birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin teminini muhafaza etmektir. 6 Şubat depremlerinde asrın birlikteliği ruhuyla deprem bölgelerine yardıma koşan milletimizin her bir ferdi, büyük millet olmanın sorumluluğu ile hareket ederek tüm zorlukların üstesinden gelmeyi bilmiştir. Milletimizin özünde var olan bu bilince çocuklarımızın erken yaşlarda kazanmasını sağlamak amacıyla bugün, ülke sathındaki tüm okullarımızda depremlerde kaybettiklerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Bizler de bu anlamlı törene Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde öğrencilerimiz ve meslektaşlarımızla iştirak ettik. Eğitim ailesi olarak bu büyük milletin evlatlarının yarınlarına hizmet etmekten gurur duyuyor, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle yâd ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!