Deprem bölgesinde 22 ilçede okullar açıldı

Güncelleme Tarihi:

Deprem bölgesinde 22 ilçede okullar açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2023 15:44

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından eğitime ara verilen Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’ın bazı ilçelerinde okullar 27 Mart’ta açıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Afet bölgesindeki dört ilimizde eğitim öğretime başlayarak 22 ilçede evlatlarımızı okullarıyla yeniden buluşturduk” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) deprem bölgesindeki 10 ilin eğitim öğretime başlama tarihlerinin üç kategoriye ayrıldığını açıklamıştı. Buna göre Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa’da eğitim öğretim 1 Mart’ta, Adana, Gaziantep ve Osmaniye’de 13 Mart itibarıyla başladı. Malatya’nın Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Doğanyol, Yazıhan, Darende ve Hekimhan; Adıyaman’ın Kahta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan; Kahramanmaraş’ın Andırın ve Ekinözü; Hatay’ın Yayladağı, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerinde ise eğitim öğretim kademeli olarak 27 Mart’ta başladı. Bu illere bağlı diğer ilçelerde eğitim öğretimin başlama tarihine valilik karar verecek.

Deprem bölgesinde 22 ilçede okullar açıldı

HER ZAMAN ÇOCUKLARIN YANINDA OLACAĞIZ
Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’ın belirlenen ilçelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarda yaklaşık 800 bin öğrenci için eğitim ve öğretim başladı. Bakan Özer sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda depremden etkilenen dört ildeki öğrencilerin yeniden okullarıyla buluştuğunu belirtti. Özer, “Afet bölgesindeki dört ilimizde eğitim öğretime başlayarak Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da 22 ilçede evlatlarımızı okullarıyla yeniden buluşturduk. Tüm imkânlarımızla her zaman çocuklarımızın yanında olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!