Darcan Boğaziçi Üniversitesi’nde anıldı

Güncelleme Tarihi:

Darcan Boğaziçi Üniversitesi’nde anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 09:40

ABD’de öldürülen akademisyen Doç. Dr. Osman Nuri Darcan için Boğaziçi Üniversitesi’nde tören düzenlendi. Eşi Kıvılcım Diker Darcan, gözyaşlarıyla yaptığı konuşmasında, “Benim için hayatımın anlamıydı. Herkesin önünde söz veriyorum, onu en iyi şekilde yaşatacağım” dedi. Arkadaşları, Darcan’ın hayatını kaybettiği Orlando’nun en sevdiği şehir olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Balayı için gittiği ABD’nin Orlando kentinde otele girerken, eşinin çantasını almak isteyen silahlı soyguncu tarafından öldürülen Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Nuri Darcan (52) için dün üniversitesinde anma töreni düzenlendi. Törene üniversitenin rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Darcan’ın eşi Kıvılcım Diker Darcan, akademisyen arkadaşları ve öğrencileri katıldı. Tören, Darcan’ın hayatından fotoğraf karelerinin gösterilmesiyle başladı. Gösterim sırasında Darcan’ın eşi ve arkadaşları gözyaşlarına hâkim olamadı. Törende konuşan arkadaşları akademisyenle ilgili anılarını paylaşarak, hayatını kaybettiği Orlando’nun Darcan’ın en sevdiği yer olduğunu belirtti. Akademisyenin adı, fakültede en sevdiği dersliğe verilirken, yakınları katilin yakalanması için Türk hükümetinden de destek beklediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Darcan Boğaziçi Üniversitesi’nde anıldı

“Benim kısmet buymuş”

Kıvılcım Diker Darcan, gözyaşlarıyla yaptığı konuşmasında, “Benim için hayatımın anlamıydı” diyerek, şunları söyledi:

“Çok zorlanıyorum hayatımın çok zor bir sınavından geçiyorum. Çok sevdim ama bir o kadar da çok sevildiğimi biliyorum. Dünyanın en tatlı, en güzel insanıydı. Benim için hayatımın anlamıydı. O kadar çok insana dokunduğunu görüyorum ki, çok ağır bir yük bıraktı omzuma. Herkesin önünde söz veriyorum, onu en iyi şekilde yaşatacağım. Her zaman onun onurlu, gururlu ve idealist yaşamında öncü olmaya çalışacağım. Akademisyen kişiliği, bilim adamlığı dışında her konuda bilgiliydi ve onların arkasında öyle tatlı bir çocuk vardı ki pamuk helva, dondurma peşinde koşardı. Herkesten bir şey öğrenen ve öğreten bir insandı. Beni şaşırtan iki şey vardı. Biri, hayatı boyunca CV hazırlamamış olması, ikincisi de böyle bir bilim adamının sürekli kısmet kelimesini kullanmasıydı. Kısmetindeyse bekler gibi cümleler kurardı. Benim kısmet buymuş.”

Rektör Prof. Dr. Barbarosoğlu: Kızgınım

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, “Acımız büyük” diyerek, şöyle konuştu:

“Beyefendi, sevecen, güler yüzlü, iyi yani Osman Darcan; güzel ve büyük bir insandı arkadaşlar. Acımız çok büyük. Bir dostumuzu, bilim insanını kaybettik. Ancak tüm bunları düşünürken vefatının oluş tarzı içimi büyük bir öfkeyle dolduruyor. Kızgınım. İnsan canına kasteden bu öfkeyi anlamak mümkün değil. Bireylerin silahlara bu kadar çabuk ulaşabilmesi ve cana kıyması kabul edilebilir değil. İnsan canına kasteden her türlü teröre lanet ediyorum.”

“Çikolatayı çok severdi”

Öğrencileri de akademisyenle ilgili anılarını paylaştı. Bir öğrencisi, “Çok zor ve çok güzel bir hocaydı. Keşke ondan daha fazla ders alabilseydik” dedi. Bir başka öğrencisi Darcan’ın çikolatayı çok sevdiğini hatırlatarak, şöyle dedi: ‘‘Hocam sınavda bilmediğimiz bir soruya çikolata yazsak olur mu, diye sormuştum. Tabii ki ‘Hayır’ demişti.”

Haberin Devamı

“İkinci yuvası ve ailesi Boğaziçi Üniversitesi’ydi”

Kıvılcım Diker Darcan’ın kız kardeşi Kıvanç Diker ise, “Osman benim manevi abimdi” dedi. Darcan’ın kuzeni Pelin Bengü ise, “İkinci yuvası ve ailesi Boğaziçi Üniversitesi’ydi. Tutkusu bilim ve eğitimdi. Tüm hayatını eğitime adadı. İdealist, dürüst, adaletli, çok inatçı prensipleri olan güzel ve çok iyi bir insandı” diyerek gelecek yıldan itibaren kendi bölümünden bir öğrenciye burs vereceklerini belirtti.

Törenin ardından Darcan’ın anısına Hisar Kampusu’ndaki fakültesinin bahçesine bir ağaç dikildi ve fakültede en sevdiği dersliğe ismi verildi. Darcan’ın yakınları katilin hala yakalanamadığını, bu konuda Türk hükümetinden de destek beklediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Darcan Boğaziçi Üniversitesi’nde anıldı

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!