Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitimde yeşil dönüşüm hamlesi müfredata girecek

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eğitimde yeşil dönüşüm hamlesi müfredata girecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 18:16

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilerleyen dönemde eğitimde yeşil dönüşüm hamlesinin müfredata dahil edileceğini söyleyerek şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Eğitimde ilerleyen dönemde yeşil dönüşüm hamlesinin eğitim öğretim kademelerinde müfredata girmesini sağlayacağız. Yerel yönetimlerde belediyelerimizin sorumluluklarını etkin şekilde yerine getirebilmeleri için kolaylaştırıcı adımlar atıyoruz. İklim elçileriyle gençlerimizi uzman düzeyinde yetiştirip iklim dostu yeşil dönüşüm süreçlerine dahil ederek yeni sektörler, yeni istihdam alanları oluşturuyoruz. Genel merkezimiz bünyesinde hazırlıklarını tamamladığımız iklim değişikliğiyle mücadele, Türkiye modeli vizyon belgesiyle tüm bu çalışmaların siyasi perspektifini de ihmal etmiyoruz.

ANAOKULU DESTEK PROGRAMI OLUŞTURDUK
Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı anaokullarına veya anasınıflarına çocuklarını kaydettiren aileler için bir destek programı oluşturduk. Bu program çerçevesinde son 1 yılda sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının yardımlarından faydalanmış olan aileler herhangi bir başvuruya gerek kalmaksızın çocuklarını okullara kaydettirebilecektir. Anaokulu, anasınıfı yardım programının da hayırlı olmasını diliyorum.”

BAKMADAN GEÇME!