Çocuklara 23 Nisan rehberi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklara 23 Nisan rehberi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2022 07:00

Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yarın okullarda coşkuyla kutlanacak. Pandemi koşulları nedeniyle iki yıldır yapılamayan kutlamalar için çocuklar sabah saatlerinden itibaren okullarında olacak. 23 Nisan nedeniyle okulların dışında da günboyunca yurdun dört bir yanında etkinlikler düzenleniyor. Çocuklar için düzenlenen 23 Nisan etkinliklerden bazıları şöyle:

Haberin Devamı

81 İLDE ‘ÇEVRE VE ÇOCUK ŞENLİĞİ’
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 81 ilde eş zamanlı olarak ’Çevre ve Çocuk Şenliği’ düzenliyor. İl meydanlarında düzenlenecek şenlikte, çocuklara sıfır atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği, çevre ve doğa bilinci kazandırmak amaçlanıyor. Bu çerçevede açık havada renkli atölyelerle, çocuk kahraman ’Emiray’ ile eğlenceli ve eğitici etkinlikler düzenlenecek.

ÇOCUK SANAT FESTİVALİ
İstanbul Taksim Meydanı’nda yeniden açılan Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM), İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın 23 Nisan Özel Konseri ve AKM Açıkhava Sahnesi’nde tiyatro oyunları ve illüzyon şov ile bayrama özel etkinlikler düzenleniyor. Ayrıca çocuklar gün boyunca boncuk, ebru, bale gibi birçok atölyeye katılabilecek.

Çocuklara 23 Nisan rehberi
ORMAN VE ÇOCUK ŞENLİĞİ
Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında İstanbul başta olmak üzere 10 şehirde aynı anda “Orman ve Çocuk Şenliği” düzenliyor. Rafadan Tayfa, Niloya, Keloğlan, Harika Kanatlar gibi çocukların severek takip ettiği çizgi film karakterlerinin yer alacağı şenliklerde, yarışmalar ve gösteriler de düzenlenecek.

Haberin Devamı

GÖKYÜZÜNDE 23 NİSAN
İstanbul Fişekhane Uçurtma Festivali de 23-24 Nisan tarihlerinde düzenlenecek. Uçurtma yapımı ve süsleme atölyesi, seramik ve tekstil boyama atölyelerinde el becerilerini geliştiren çocuklar, festivalde ayrıca profesyonel tasarımlarıyla tanınan Mardinli uçurtma sanatçısı Zahit Mungan’dan uçurtma yapımı ve uçurması eğitimi alma fırsatı bulacaklar. 3-13 yaş arası çocuklar, daha sonra kendi yaptıkları uçurtmaları, Mungan ile birlikte uçuracaklar.

Çocuklara 23 Nisan rehberi
ÇOCUKLARIN FESTİVALİ
İstanbul Zorlu PSM’de düzenlenecek Çocukların Festivali’nde sanatçıların da katılacağı atölyeler yer alıyor. Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek festivalde ressam Devrim Erbil, Tan Sağtürk Akademisi, oyuncular Seren Fosforoğlu, Yağmur Tanrısevsin, Fadik Sevin Atasoy ve Ragıp Savaş, heykeltıraş Malik Bulut gibi yıllardır çocuklarla beraber gerçekleştirdikleri tiyatro ve sanat akademileri ile tanınan, alanlarının önemli isimleri yer alacak.

Haberin Devamı

YARATICI DRAMA ATÖLYELERİ
Pera Müzesi Öğrenme Programı kapsamında da bir dizi etkinlik yapılacak. Pera Öğrenme,23 Nisan’ı Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle düzenlenen çevrimiçi atölye programıyla kutluyor. “Ve Şimdi İyi Haberler” sergisinden hareketle tasarlanan “Yaratıcı Drama ile Kat Kat Haberler” adlı programa Türkiye’nin dört bir yanındaki 7-12 yaş arası çocuklar ücretsiz katılabiliyor. Pera Müzesi’ni çevrimiçi ortamda keşfe çıkan çocuklar, yaratıcı drama oyunlarıyla iletişim araçlarını yeniden yorumlayacaklar. Pera’da gün boyunca, boya kalemleri, makas, gazete ve dergi gibi malzemeler kullanılarak hayaller ve düşünceleri ifade eden eserler üretilecek.

Haberin Devamı

KİTAP DAĞITILACAK
Çocuklar KidZania İstanbul’da, 23 Nisan programı kapsamında doğaçlama çocuk tiyatrosunu, öğrencilerin halk oyunları gösterisini, 1-4 yaş ziyaretçilere özel “Harikasın Çocuk” Youtube kanalının danslı-müzikli gösterisini ve tiyatro oyuncularının “Sancho’nun Sabah Yürüyüşü” oyununu izleyebilecek. Ayrıca aktivite alanında tüm çocuklara kitap dağıtımı yapılacak ve Japon Şef Yutaka Hoshino eşliğinde bir etkinlik düzenlenecek.

GÜNE RİTMİK BAŞLANGIÇ
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenecek online etkinlikte 23 Nisan sabahına müzikle ve canlı ritimlerle başlayacak çocuklar, hep birlikte öğrenecekleri keyifli bir şarkıya eşlik edecekler. 3 yaş ve üzerindeki çocukların tek başlarına veya aileleriyle birlikte katılabilecekleri atölye, 23 Nisan Cuma günü 11.00-11.45 saatleri arasında Zoom üzerinden düzenlenecek.

Haberin Devamı

ANKARA’DA RAFADAN TAYFA
Popüler çizgi dizi Rafadan Tayfa, 23 – 24 Nisan tarihlerinde ANKAmall’da çocuklarla bir araya gelecek. Rafadan Tayfa’nın keyifli ve eğitici müzikli gösterisinin yanı sıra program kapsamında dijital oyunlar ve karaoke etkinlikleri de düzenlenecek. Etkinlikler tüm hafta sonu ikişer seans olmak üzere 14.00 ve 16.00 saatlerinde yapılacak.

ÜÇ KONSER BİR ARADA
Kültür Sanat merkezi CSO ADA ANKARA, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı minik sanatseverlere yönelik üç güzel etkinlikle kutlayacak. 22 Nisan akşamı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri” ile başlayacak etkinlikler, 23 Nisan’da “Aynı Bahçenin Çiçekleri 23 Nisan Piktes” ve Devlet Çoksesli Korosu’nun “Geleceğe Çok Ses” konserleri ile devam edecek. Bütün konserler ücretsiz olarak izlenebilecek.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER SORACAK, HOCALAR CEVAP VERECEK
Çocukların merak ettikleri sorular, ODTÜ hocaları tarafından cevaplandırılacak. Program 23 Nisan’da saat 15.30’da, ODTÜ YouTube kanalında yayınlanacak. Çocukların merak ettikleri sorular, ODTÜ hocaları tarafından deneyler ve gösterimlerle cevaplandırılacak.

ÇOCUKLARA TİYATRO
23 Nisan hafta sonunda İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Antalya’da sahnelenecek çocuk oyunlardan bazıları şöyle;
- Seksen Günde Dünya Turu, 24 Nisan, Caddebostan Kültür Merkezi, İstanbul
- Orfin’in Müzik Kutusu, 23 Nisan, Bornova KSM Bozkurt Kuruç Sahnesi, İzmir
- Sincap Sinsin, 23 Nisan, Bambu Sahne, Ankara
- İbi ve Tosi, 24 Nisan, Çankaya Sahne, Ankara
- Keloğlan ve Ali Cengiz, 23 Nisan 2022, Podyum Sanat Mahal, Bursa
- Sakarlar Sirki, 23 Nisan, Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi, Bursa

Çocuklara 23 Nisan rehberi
KARŞINDA ÇOCUK VAR KAMPANYASI
Koruncuk Vakfı, bayramda “Çocuklar Geleceğimiz, Çocukluk Hazinemiz!” sloganıyla, #KarşındaÇocukVar hareketi başlattı. Kampanyaya katılmak isteyenlerin sosyal medya hesaplarından #KarşındaÇocukVar etiketiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda paylaşım yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!