Çocuklar gazete çıkarıyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar gazete çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 17:26

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve bir bankanın işbirliğiyle gerçekleştirilen, 4-6’ncı sınıf çocukları tarafından hazırlanan bir gazetecilik projesi olan Renkli Kalemler bu yıl da devam ediyor. Proje kapsamında bu sene Ankara’dan Van’a toplam 7 ilde çocuklar uzman eğitimcilerin desteğiyle kendi yerel gazetelerini çıkarıyor. Şu ana kadar farklı sosyo-ekonomik gruplardan 107 çocuğun katıldığı proje önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

Haberin Devamı

2014’ten beri ‘Okuyorum Oynuyorum’ eğitim programı kapsamında yürütülen projede Yapı Kredi Bankası işbirliğiyle TEGV Eğitim Parklarında 12 hafta boyunca bir araya gelerek çalışan çocuklar, gazeteciliği öğreniyor ve kendilerinin hazırladığı yerel bir gazete çıkarıyor. Van, Çorum, İstanbul, İzmir, Adana, Mardin, Giresun gibi 7 ilde 8 noktada devam eden programda çocuklar profesyonel gazetecilerle tanışıp yerel gazete ziyareti yaparak, kendi bölgelerinde haber peşinde koşuyor ve gazetecilik ruhunu hissetme şansı buluyor. 2014’ten bu sene başına kadar 107 öğrencinin katıldığı projeyle öğrencilerin gazeteciliği yakından tanımasının yanı sıra okuma-anlama becerilerinin geliştirilmesi ve özgüvenlerinin artırılması hedefleniyor. Öğrenciler güncel haberlerini ayrıca ‘renklikalemler.org’ adresi üzerinden paylaşıyor.

Haberin Devamı

Çocuklar gazete çıkarıyor

ÖZGÜVEN KAZANIYORLAR

Projenin ortaya çıkmasını sağlayan Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlikten Sorumlu Yapı Kredi Yöneticisi Nurcan Erhan, bu sayede çocukların okuma-anlama becerilerinin büyük oranda gelişme gösterdiğini söylüyor. Erhan, “Türkiye’de büyük bir okuduğunu anlama problemi var. Bu projeye katılan çocuklar bir mesleği yakından tanımanın çok ötesinde önemli beceriler kazanıyor. Okuma-anlama becerileri gelişiyor. Türkçe’yi daha etkin kullanmayı ve hikaye anlatmayı öğreniyorlar. Türkiye’nin dört bir yanında kendi yerel gazetelerini çıkararak ayrıca özgüvenleri gelişiyor. Örneğin bir valiyle söyleşi yapıyorlar, alanlarında önde gelen kişilerin kapılarını çalıyorlar. 12 hafta sonunda gazetecilik programı katılan öğrencilerde çok olumlu gelişmeler olduğunu görüyoruz. Yapı Kredi, Renkli Kalemler’in bu döneminde çocukların gazeteleri dijital olarak yayınlamasına olanak tanıyacak” diye konuşuyor.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

TEGV Genel Müdürü Mete Meleksoy da projeyle belirlenen yaş düzeyindeki isteyen herkesin programa katılabileceğini dile getiriyor. Meleksoy ilerleyen dönemlerde projenin devam edeceğini belirterek şunları söylüyor:

Haberin Devamı

“TEGV birçok önemli projeyi bir arada yürütüyor. Bu projelere başvuruyla dahil olabiliyorsunuz. Kimliği, inancı, milliyeti ne olursa olsun TEGV’in kapısı herkese açık. Yani bu projeye dahil olmak için bir seçim, eleme yok. İsteyen herkes TEGV birimlerine gelerek, bu programa katılabilir. Tek şart, istek. Bu sayede kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Gazeteciliği öğreniyorlar. Bir haber nasıl yazılır ve sunulur, bunu görüyorlar ve bizzat sokağa çıkıp haber yapıyorlar. Tüm bu süreçte onlara gazeteciler ve eğitim koçları destek oluyor. Biz TEGV olarak bu projenin çocuklar, aileleri ve toplumdan çok olumlu geri dönüşler aldık. Önümüzdeki dönemlerde daha da gelişen içeriğiyle Renkli Kalemler Projesi devam edecek.”

 

 

Haberin Devamı

Çocuklar gazete çıkarıyor

 

 

Mezuniyet Makyajı | Makyaj Sırları

 

BAKMADAN GEÇME!