Cezaevlerindekilere ‘öğreticilik belgesi’

Güncelleme Tarihi:

Cezaevlerindekilere ‘öğreticilik belgesi’
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2024 10:10

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından cezaevlerindeki 4 bin 381 hükümlü ve tutuklu; kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgesi aldı.

Haberin Devamı

MEB ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde, bugüne kadar 36 ilde 43 cezaevinde mesleki eğitim merkezi açıldı. Bu merkezlerde 665 çırak öğrenci, eğitim görmeye devam ediyor. Bu kapsamda, hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması için temel okuryazarlık eğitimlerinden başlayıp ilkokul, ortaokul ve lise öğretimlerini de içine alan eğitimlerin verilmesi, bunun yanı sıra bir meslek öğrenmeleri ve öğrenilmiş mesleki becerilerinin belgelendirilmesi amaçlanıyor. Bu eğitimlerde bugüne kadar 4 bin 381 hükümlü ve tutuklu; kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgesi aldı.

ÇEŞİTLİ ÜRÜNLER ÜRETİLİYOR

Öğrencilerin beceri eğitimi aldığı Adalet Bakanlığına bağlı iş yurdu atölyelerinde, gıda, unlu mamuller, tarım ve hayvancılık, et, süt ve süt ürünleri, mobilya, ev ve büro ürünleri, el sanatları, takı, seramik ürünleri, tekstil ve hazır giyim gibi alanlarda çeşitli ürünler üretiliyor. İnfaz sisteminin temel felsefesi doğrultusunda, ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin ceza sürelerinin bitiminde topluma uyumlarını kolaylaştırmak, bu amaçla iş ve meslek sahibi olmalarını sağlamak ve yeniden suç işlemelerini önlemek amacıyla eğitim imkânlarından yararlanmaları sağlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!