Bütünleme sınavları kaldırıldı iddiasına YÖK Başkanı'ndan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Bütünleme sınavları kaldırıldı iddiasına YÖK Başkanından açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 12:59

Bütünleme sınavları kaldırıldı şeklinde dönen iddialara en net cevap, YÖK Başkanı Yekta Saraç tarafından verildi. Üniversitelerin bütünleme sınavlarını kaldıracağı yönündeki iddialara Twitter üzerinden yanıt veren Saraç, öğrencilere bazı uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Bütünleme sınavlarının kaldırılacağına dair ortaya çıkan haberler, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ı harekete geçirdi. Üniversitelerde bütünleme sınavlarının kaldırılacağı konusundaki yazıyı sahte olarak nitelendiren Saraç, sosyal medyada dolaşan belgenin asılsız olduğunu, belgenin YÖK Başkan Yardımcısının imzasının taklit edilerek yayımlandığını ifade etti.

İşte Yekta Saraç'ın konuyla ilgili atmış olduğu tweetler;

"1- Bütünleme sınavlarına ilişkin bir Başkan Vekilimizin imzası taklit edilerek sosyal medyada sahte bir yazı ve haber paylaşılmaktadır.

2- Bu konuda alınmış yeni bir kararımız bulunmamaktadır. Bu yazı ve habere itibar etmeyiniz."

Bahsi geçen yazı, YÖK Başkan Yardımcısı Hasan Mandal'ın imzası taklit edilerek "12 Ocak 2017 tarihli ve 2937 sayılı YÖK Eğitim Komisyonu'nun aldığı karar gereği, üniversitelerimizde uygulanan bütünleme sınavları kaldırılmıştır. 2016-2017 güz dönemi karar tarihine kadar yapılan bütünleme sınavları geçersiz sayılacaktır." ifadeleri paylaşılmıştı.

Haberin Devamı

YÖK, daha önce yetki devri kapsamında, bütünleme sınavları için kararı üniversitelere bırakmıştı.

BAKMADAN GEÇME!