Bursluluk sınavı tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Bursluluk sınavı tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2022 10:56

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 4 Eylül saat 10.00’da merkezi sistemle aynı anda başlayarak saat 12.00 itibariyle son buldu.

Haberin Devamı

120 dakika süren sınav tek oturumda uygulandı. Ölçme değerlendirme ve sınav hizmetlerinden sorumlu Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, sınavın tüm merkezlerde sorunsuz bir şekilde tamamlandığını söyledi.

852 bin 461 öğrencinin başvurduğu sınavda 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10, ve 11’inci sınıflar için dört seçenekli 100 soru yer aldı. Sınav 770 yurt içi ve 1 yurt dışı sınav merkezinde 2 bin 926 okul ve 45 bin 479 salonda yapıldı. Sınav sonuçları 23 Eylül’de MEB’in internet adresinden duyurulacak. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi halinde ‘Sınav Sonuç Belgesi’ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verebilecek.

SÜREÇ BAŞARIYLA TAMAMLANDI
Bursluluk Sınavı sonrasında bir açıklama yapan ölçme değerlendirme ve sınav hizmetlerinden sorumlu Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy şunları söyledi:

Haberin Devamı

“2022 MEB Bursluluk Sınavı yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerimizde sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Sınav sürecine Bakanlığımızın ilgili tüm birimleri destek verdi. Tüm çalışma arkadaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 81 ilde süreci başarılı bir şekilde yürüten ve sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlanmasında büyük emeği olan tüm il millî eğitim müdürlerimizi ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Sınavda görev alan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.”

BURS ÖDEMELERİ EKİM AYINDA
Öğrenci bursları ise Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’ne göre bursluluk sınavı kazanıldıktan ve okula kayıt yaptırıldıktan sonra Ekim ayının başı itibariyle ödenecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!