Börk ne demek, ne anlama gelir? Börk yapmak kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Börk ne demek, ne anlama gelir Börk yapmak kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2022 17:33

Tarihte devletlerin kullandığı pek çok malzemenin bir adı bulunuyor. Eski Türk devletlerinden beri tarihteki yer alan tüm Türk devletlerinin kendilerine özgü özel bir malzemeden yapılmış olan kılık ve kıyafet şekli bulunur. Börk kelimesi de bu anlamda ele alınması gereken bir kavram olarak ortaya çıkıyor. Börk ne demek, ne anlama gelir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Börk kelimesi çok eski bir Türkçe kelime olarak bilinir.

Börk Ne Demek?

Tarihi bir terim olarak bilinen bu kelime, günlük hayatta çok fazla kullanılmasa da anlamı sıkça merak ediliyor. Genellikle de tarih bilimi ile uğraşan insanların merak ettiği ve bilgi sahibi olmak istediği bir kelimedir. Börk kelimesi, kadife, çuha, keçe başta olmak üzere özellikle çeşitli hayvanların postundan yapılan gösterişli ve kürklü başlıklara verilen bir isimdir.

 Börk Ne Anlama Gelir?

 Börk kelimesi, keçe, çuha ve kadife kumaştan yapılmış olan kürklü ve gösterişli bir başlıktır. Tarihe ilgisi olan kişiler genellikle bu kelimenin anlamını merak ediyor.

 Börk Yapmak Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

 Börk yapmak kelimesi, çuha, keçe ve kadife kumaştan elde edilmiş olan bir başlıktır. Türklerde börk kullanma terimi, eski Türk devletlerine kadar dayanır. Divan-ı Lugat-ıt Türk adı verilen eserde börklerden sıkça bahsedilir. Osmanlı Devleti'nin ilk dönemlerinden başlayarak börkler orduda çeşitli alanlarda sıkça kullanılır. Börkleri yapan özel bazı kişiler vardır. Börkler Osmanlı devletinde yer alan her padişah döneminde farklı pek çok şekilde süslenerek kullanılmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!