Bir taş masalına heykel tasarladılar

Güncelleme Tarihi:

Bir taş masalına heykel tasarladılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2014 10:00

Doğa Koleji tarafından düzenlenen ‘Bir Taş Masalı’ heykel yarışmasının dördüncüsü sonuçlandı. Dereceye giren heykel tasarımlarını yapan öğrencilerden Zübeyde Gazanker, Azra Yaşar St. Petersburg’da sanatın ve tarihin simgesi olan mekânlarda kültür, sanat ve tarihle iç içe dört gün geçirdi.

Haberin Devamı

Dereceye giren Helin Hocaoğlu ise seyahate katılamadı.
Öğrencilere taş işçiliğinin inceliklerini göstererek heykelin tasarım sürecinden uygulamaya hangi aşamalardan geçtiğini öğretmeyi, heykel sanatı, yaratıcılık ve tasarım gibi kavramlarla tanıştırmayı amaçlayan Taş Heykel Projesi, kolejin modern sanat atölyelerinde gerçekleşti. Başarılı olan öğrencilerin heykelleri heykeltraşlar tarafından 4 metre uzunluğunda yapılarak Beykoz’daki okulun bahçesine dikiliyor.

Sanat dolu 4 gün geçirdiler

Yarışmanın başarılı olan öğrencileri Zübeyde ve Azra, Titian’dan Leonardo da Vinci’ye, Raphael’e kadar sanat tarihinin pek çok önemli ismine ait eserleri Hermitage Müzesi’nde görme fırsatı buldu. Şehir ve tekne turunun ardından, dünyanın en görkemli bahçelerinden birine sahip, 64 çeşme, 37 yaldızlı bronz heykel ve 142 fıskiyenin de bulunduğu Peterhoff Sarayı’nı da ziyaret etti.
Ortaokul son sınıf öğrencisi Zübeyde Gazanker; “Bu gezi sayesinde sanat dolu 4 gün geçirdik. Hem eğlendik hem de dünyanın en önemli eserlerini bire bir inceleme fırsatı bulduk” dedi. Diğer bir tasarımcı Azra Yaşar ise “Burada geçirdiğimiz 4 günün ardından kendimizi yeni tasarımlar üretmek için motive edip geri döndük. Bu gezi hem sanat hayatımıza hem de eğitim hayatımıza katkılar sağladı” diyerek duygularını belirtti.
Öğrencilerini sadece sınavlara değil hayata da hazırladıklarının altını çizen Doğa Koleji CEO’su Uğur Gazanker, “Sanatın ve sporun birçok dalında öğrencilerimizi destekliyoruz. Öğrencilerimiz, heykelden ebru sanatına, resimden fotoğrafa kadar pek çok alanda ulusal ve uluslararası başarıya sahip. Çoklu zekâ kuramını ışığında anaokulu çağından itibaren çocukların yeteneklerini keşfederek, onlara geleceğin sanatçıları, müzisyenleri, sporcuları akademisyenleri ve başarılı yöneticileri olmaları konusunda destek veriyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!