Bir çok ilde eğitime bir gün daha ara

Güncelleme Tarihi:

Bir çok ilde eğitime bir gün daha ara
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2023 14:49

Türkiye’nin pek çok bölgesinde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle bazı illerde eğitime yeniden 1 gün ara verildi. Fırtına ve kar yağışı nedeniyle Balıkesir, Sivas, Tunceli, Bayburt, Niğde, Erzurum, Karaman , Tokat, Konya, Aksaray, Bilecik ve Hakkari illerinde 7 Şubat salı günü de okulların kapalı olacağı duyuruldu. Siirt ve Kayseri Valiliği ise eğitime 2 gün ara verildiği bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

BALIKESİR
Balıkesir Valiliği’nden yapılan açıklamada: 7 Şubat 2023 Salı günü; İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bütün resmi ve özel temel eğitim (anaokulları, ilkokullar, ortaokullar) ve ayrıca ortaöğretim kurumları (liseler), halk eğitim merkezleri, meslek eğitim merkezleri, özel eğitim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarındaki eğitim faaliyetlerine, il Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarındaki eğitim faaliyetlerine, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin eğitim faaliyetlerine, ara verilmesine, engelli ve hamile kamu personelinin idari izinli sayılmasına, karar verilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

TUNCELİ
Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise kararı şöyle duyurdu: “07.02.2023 Salı günü (1 gün süre ile) ilimiz genelindeki okulların tüm kademelerinde (Halk Eğitim, Gençlik Spor Kursları vb. dahil ) eğitim-öğretime ara verilmiştir.”

SİVAS
Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü isse sosyal medyadan yaptığı duyuruda “olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim öğretime tedbir amaçlı bir gün daha ara verilmiştir” ifadelerini kullandı.

BAYBURT
Bayburt Valiliği de eğitime bir günlük ara kararını; İlimiz genelinde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek adına 07.02.2023 Salı günü eğitim öğretim faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verilmiştir“ cümlesiyle paylaştı.

BAYBURT
Bayburt Valiliği de eğitime bir günlük ara kararını; İlimiz genelinde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek adına 07.02.2023 Salı günü eğitim öğretim faaliyetlerine 1 gün süreyle ara verilmiştir“ cümlesiyle paylaştı.

NİĞDE
Eğitim öğretime bir gün ara veren illerden bir diğeri ise Niğde oldu. Valilikten yapılan açıklamada “Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

ERZURUM
Erzurum Valiliği’nin açıklamasında: “Olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 7 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir” ifadeleri kullanıldı

HAKKARİ
Hakkari Valiliği şehirde etkili olan kar yağışı ve fırtına nedeniyle eğitime 1 gün süreyle ara verildiği bilgisini paylaştı.

TOKAT
Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada eğitim öğretime 1 gün ara verildiği bilgisi paylaşıldı

AKSARAY
Aksaray’da da eğitime olumsuz hava şartları nedeniyle bir gün ara verildiği bilgisi valilik tarafından açıklandı.

KONYA’DA 3 İLÇE
Konya Valiliği ise hava şartlarının oluşturduğu riskler nedeniyle Selçuklu, Meram, Karatay ilçelerinde eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

SİİRT’TE 2 GÜN ARA
Siirt Valiliği’nden yapılan açıklamada; “7-8 Şubat (Salı ve Çarşamba) Siirt İli Genelinde tüm kademelerde eğitim ve öğretime 2 gün ara verilmiştir” denildi.

BİLECİK
Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya eğitime 1 günlük ara kararını şöyle duyurdu; “Beklenen kötü hava koşulları nedeniyle il genelinde temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 7 Şubat Salı günü bir (1) gün daha ara verilmiştir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!