BİLSEM kılavuzu yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

BİLSEM kılavuzu yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2023 09:31

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 yılı bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM) öğrenci tanılama ve yerleştirme kılavuzunu yayımladı. Kılavuza göre; BİLSEM öğrenci tanılama işlemleri ilkokul 1, 2 ve 3’üncü sınıf öğrencileri için genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında yapılacak.

Haberin Devamı

İl tanılama komisyonlarınca 2-5 Ocak 2024'te ilkokul yöneticileri, rehber öğretmen veya psikolojik danışmanlarıyla sınıf öğretmenlerine, özel yetenekliler ve BİLSEM tanılama süreci hakkında bilgilendirme toplantıları yapılacak. Öğretmenler tarafından yetenek alanları için kılavuzda belirtilen gözlem formları doldurularak başlayan aday gösterme süreci, okul yönlendirme komisyonları tarafından yürütülecek. Komisyon, okul müdürü başkanlığında müdür yardımcıları, rehber öğretmen ya da psikolojik danışmanlar ve okul müdürünün belirleyeceği en az birer sınıf öğretmeninden oluşturulacak.

ADAY GÖSTERME SÜRECİ 8 OCAK’TA BAŞLIYOR
Okullar, her bir sınıf düzeyindeki toplam öğrenci sayısının en fazla yüzde 20'sini aday gösterebilecek. Bir öğrenci en fazla iki yetenek alanından aday olabilecek. Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 8-19 Ocak 2024 arasında gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

KILAVUZA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!