Belediye veterineri ücretsiz mi yoksa ücretli midir? Belediye veterineri nasıl çağrılır?

Güncelleme Tarihi:

Belediye veterineri ücretsiz mi yoksa ücretli midir Belediye veterineri nasıl çağrılır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2022 20:00

Belediye veterinerleri, evcil hayvanları kayda geçirir ve aşılarını yapar. Sokak hayvanları için barınak ve rehabilite merkezi açmak, hayvanlardan bulaşan salgın hastalıklar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek de belediye veterinerlerinin görevleri arasında yer alıyor. Hayvan aşılama ve tedavi üniteleri de belediyelere bağlıdır. Belediye veterineri ücretsiz mi yoksa ücretli midir? Belediye veterineri nasıl çağrılır tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Türkiye'de en fazla belediye veterineri olan şehirler şu şekilde sıralanabilir:

 1- İstanbul 2- Eskişehir 3- Ankara 4- İzmir 5- Bursa 6- Antalya

Belediye Veterineri Ücretsiz mi Yoksa Ücretli midir?

Türkiye'nin birçok şehrinde kurulan belediye veterinerleri, ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Hem evcil hem de sokak hayvanları için sunulan aşı, tedavi, bakım ve barınak hizmetlerinin tamamı ücretsizdir.

Evcil hayvanlarını kısırlaştırmak isteyenler belediye veterinerlerini arayarak ya da internet üzerinden randevu alabilirler. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğüne çalışan bu kurumlar, hayvan sağlığı kapsamında birçok panel ve konferans düzenlemektedir. Bu konferanslara ücretsiz olarak katılmak ve hayvan sağlığı hakkında bilgi edinmek de mümkündür.

Veteriner Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı birçok birim bulunmaktadır. Hayvanlar için geçici yaşam evleri, oyun alanları, hayvan hastaneleri, tedavi üniteleri ve bahçeli yaşam alanları bu birimler arasında yer alır.

Haberin Devamı

Hayvan hastanelerinde aşılama merkezleri dışında kardiyoloji ve yaban hayvanları birimi de yer almaktadır. Bu birimlerde doğru tedavi yöntemlerini uygulayabilmek için hayvanların röntgeni çekilir. Röntgende çıkan sonuca göre ilaç tedavisi ya da ameliyat gibi tedavi seçeneklerinden biri uygulanır.

Belediyelere bağlı çalışan veterinerlerde ve hayvan hastanelerinde yer alan diğer birimler ise şu şekilde sıralanabilir:

 1- İç hastalıkları birimi

 2- Reprodüksiyon birimi

 3- Cerrahi kliniği

Ameliyatlar ve gerekli muayeneler cerrahi kliniğinde yapılmaktadır. Fizik tedavi için de aynı kliniğe gidilmelidir. Evcil hayvanların veteriner gözetiminde doğum yapmasını isteyenler belediye veterinerlerinin doğum ve jinekoloji birimine müracaat edebilir. Bu sağlık hizmetlerinin tamamı da diğer hizmetler gibi ücretsizdir.

Belediye Veterineri Nasıl Çağrılır?

Kaza ve yaralanma gibi acil durumlar için belediye veterinerleri çağrılabilir.

153'ü arayarak ücretsiz ambulans hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Bununla birlikte, kendi imkanlarıyla evcil hayvanlarını veterinere getiremeyenler ya da sokakta yaralı bir hayvan görenler de aynı numaraya tuşlayarak belediyelerin sunduğu ücretsiz hizmetlerden faydalanabilirler.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıldan itibaren sokak hayvanları için özel ambulanslar hizmet vermeye başladı. Yaralı hayvanlara ilk müdahale bu ambulanslarda yapılır.

Başıboş sokak hayvanlarını toplamak ve barınaklara götürmek de belediyelere bağlı çalışan veterinerlerin görevleri arasında yer alır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!