Başka ülkede görsek 'devrim yapmışlar' deriz

Güncelleme Tarihi:

Başka ülkede görsek devrim yapmışlar deriz
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2024 14:05

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı’nda eğitimin içeriğini daha nitelikli hale getirmeyi hedeflediklerini, eğitim sürecini dünya koşullarında rekabet gücünü artıracak şekilde revize edeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

İstanbul’da Dudullu Amanetoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Açılış Töreni’ne katılan Bakan Tekin, törende yaptığı konuşmada son 20 yılda yapılan okul ve derslik sayılarına dikkat çekti. Eğitim sürecinde en çok velilerden destek beklediğini belirten Bakan Tekin, şunları söyledi:

Başka ülkede görsek devrim yapmışlar deriz

SON 20 YILDA BÜYÜK İLERLEME
“Son 20 yılda yaptığımız dersliklerin niteliklerini de çok geliştirdik. Bu yapılanları başka ülkede görsek ‘devrim yapmışlar’ deriz. Çok güzel okullar yapıyoruz, öğretmen atamaları da yaptık. Bundan sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye Yüzyılı’ diye tanımladığı bu dönemde eğitimin içeriğini daha nitelikli hale getirmeyi hedefliyoruz. Hem dünya koşullarında eğitimin rekabet gücünü artırmayı hem de çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizi gelecek kuşaklara aktaracakları şekilde eğitim öğretim sürecini revize etmeyi amaçlıyoruz. Bu konudaki en büyük destekçimizse, velilerimiz.

Başka ülkede görsek devrim yapmışlar deriz
ÖĞRETMEN VE OKUL SAYISI KATLANDI
İstanbul’da şu an açılışını yaptığımız lisenin de bulunduğu Ümraniye ilçesinde, 2002-2003 eğitim öğretim yılında toplam 140 bin 77 öğrenci varmış. Bugün, toplam 139 bin öğrenci var. Öğrenci sayısı son 20 yılda pek değişmemiş. Ama öğretmen sayımız 2002 yılında 4 bin 77’iken, şu an 8 bin 228’e ulaştı. Yani öğrenci sayısı aynıyken, öğretmen sayısı ikiye katlandı. Aynı şekilde 2002 yılında Ümraniye’de 114 okul ve yaklaşık 2 bin 400 derslik vardı. Şu an ilçede 399 okul ve 4 bin 712 derslik var. Yani okul sayısının da 4 kat arttığını söyleyebiliriz. Bu rakamlar devrim niteliğinde.

Haberin Devamı

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ YAPSINLAR
Çocukların sadece okulda değil, okul dışı ortamlarda da öğrenmeyi sürdürmesini ve yaşadığı toplumun bir ferdi olmayı başarmasını istiyoruz. Dolayısıyla yaz aylarında yönetmeliklerde birtakım değişiklikler yaparak sosyal etkinlik modülü ile sosyal sorumluluk projelerini eğitim sürecine dahil ettik. Lise öğrencilerimizin 4 yıllık öğrenimleri boyunca 40 saat sosyal sorumluluk projeleri üzerinde çalışmalarını istiyoruz.”

Haberin Devamı

ÖĞRETMENLERE YÖNELİK KURSLAR
Törene katılan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da vakıf olarak öğretmenlere yönelik kurs ve eğitim programları düzenlemeye başladıklarını dile getirerek, “Bu yıl İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzalayarak düzenlediğimiz kursları nasıl güçlendirebileceğimizi değerlendirdik. Açacağımız kurslarla ilgili öğretmenlerimize çeşitli anketler uyguladık. Bunların sonucuna göre açılacak kurslarımızı belirliyoruz. Ayrıca önümüzdeki yıl kurslarımıza katılan öğretmenlerimizden sınıf dışı etkinlik projesi olanlara da maddi destek sağlayacağız” diye konuştu.

İMAM HATİP ÖĞRENCİLERİNİN ORANI YÜZDE 10
Bakan Tekin, birçok farklı mecrada, ‘her yer imam hatip okullarıyla doldu’ şeklinde söylemlerin olduğunu dile getirerek, “Şu an İstanbul’da liseye devam eden öğrencilerin arasında imam hatip okullarında eğitim görenlerin oranı yüzde 10 civarında. Bu rakam, 28 Şubat döneminin de altında. Dolayısıyla bu süreç doğal koşullarında seyrediyor” dedi.

Haberin Devamı

Başka ülkede görsek devrim yapmışlar deriz

BEYOĞLU’NA DEPREME DAYANIKLI OKUL
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul programı kapsamında öğleden sonra da Beyoğlu’nda Hasköy Kalaycıbahçe Ortaokulu Temel Atma Töreni’ne katıldı. Zemin ile birlikte 3 kattan oluşacak 24 derslikli okul, toplam 4 bin 350 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. İnşaatının 18 ayda tamamlanması planlanan okulun depreme karşı güvenli ve yüksek teknolojiye sahip olacağı belirtildi. Temel atma törenindeki konuşmasında hayırseverlere ve Beyoğlu Belediyesi’ne okula kapalı spor salonu yapılmasına ilişkin çağrıda bulunan Bakan Tekin, “Bu okulda yağmurlu havalarda spor yapılacak bir alan yok. Eğer arazi uygunsa çocuklar için böyle bir alanın yapılmasını isteriz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!