Başbakan Yıldırım: Okul öncesi eğitim zorunlu hale gelecek

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım: Okul öncesi eğitim zorunlu hale gelecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2016 11:15

Başbakan Binali Yıldırım, 2019’a kadar ikili öğretime son verileceğini belirterek, okul öncesi eğitimin de zorunlu hale geleceğini açıkladı.

Haberin Devamı

2017-2019 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı'nı (OVP) açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, "2019'a kadar ikili öğretime son vereceğiz, tekli eğitime geçeceğiz. Öğrenciler yarım gün yerine tam gün okuyacaklar. Ayrıca öğrencilere 5. yıldan itibaren yabancı dil eğitimi zorunlu olacak. Okul öncesi eğitim de zorunlu hale gelecek" dedi.      

Bakan Yılmaz: Öğretmen açığı bulunmuyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, AK Parti Grup Toplantısı'na katılmak üzere Meclis'e geldiğinde gazetecilerin eğitimde tam gün düzenlemesiyle ilgili kendine sorulan soruya, "Ne dedik? 2019'a kadar ikili eğitimi kaldıracağız, aşama aşama. Şu anda bile birçok ilde yavaş yavaş kaldırıldığını görüyoruz. İnşallah iyi bir çalışmayla 2019'a kadar ikili eğitim kalkacak, tekli eğitime geçeceğiz" yanıtını verdi.     

Haberin Devamı

Yılmaz, gazetecilerin sorusu üzerine herhangi bir öğretmen açığının bulunmadığını belirterek, "30 bin öğretmen sisteme dahil oldu. Dolayısıyla bir öğretmen açığını iddia edebilmek doğru değil" dedi.

"Norm fazlası öğretmene sürgün" başlığıyla haberlerin bazı gazetelerde yer aldığını belirten Yılmaz, şunları söyledi:
"Aynı il içerisinde bir okuldan bir başka yere tayin ettiğimizde farklı bir nitelendirme yapıyor. Sorumluluğumuz 18 milyon öğrenciye, 78 milyon millete. Bir insan 40 yılda emekli olur diyelim. Demek ki bütün ömrü boyunca kamudaki dönemde 8'er yıl çalışıp, 5 okul değiştirecek ve emekli olacak. Bu da normal. Değil mi?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!