Bakan Yılmaz’dan Avrasya ülkelerine çağrı: Gelin yükseköğretimde işbirliği yapalım

Güncelleme Tarihi:

Bakan Yılmaz’dan Avrasya ülkelerine çağrı: Gelin yükseköğretimde işbirliği yapalım
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 18:05

2010’da kurulan Avrasya Üniversiteler Birliği’nin (Eurasian Universities Union-EURAS), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) koordinasyonuyla gerçekleştirdiği ‘Uluslararası Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nde konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, katılımcı ülkelere yükseköğretimde işbirliği yapma çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

‘Uluslararası Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nin (EURIE) ikincisi dün İstanbul’da başladı. Zirveye bu yıl 53 ülkeden 2 binin üzerinde rektör, akademisyen ve uluslararası eğitim uzmanı katılıyor. Düzenlenen 25 panelde, Avrasya’da yükseköğretimdeki güncel konuların yanı sıra öğrenci değişimi gibi alanlarda yeni işbirlikleri ele alınıyor. Bölge ülkelerinin eğitim politikaları tartışılıyor. 24 Mart’ta sona erecek etkinliğin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Avrasya’daki tüm ülkelere eğitimde işbirliği çağrısında bulundu. Bakan Yılmaz, “Bölgede Rusya’dan sonra yükseköğretimde en fazla sayıda öğrenciye sahip ülkeyiz. Üniversitelerimizde hem sayısal artış oldu hem de kalite artışı sağlandı. Kaliteli eğitim vermek için çalışıyoruz. Bunun için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) bünyesinde Kalite Kurulu oluşturuldu ama bunu idari ve mali özerkliğe kavuşturmak istiyoruz. Dolayısıyla daha kaliteli bir üniversite eğitimi vermek öncelikli amaçlarımız arasında. İşbirliğinde en önemli alanın eğitim olduğunu düşünüyorum. 20 ülke ile stratejik ortaklık yapıldı. Bu toplantıyla Avrasya ve dünyaya sesleniyorum. Gelin tecrübelerimizi paylaşalım. Eğitimde yeni işbirlikleri kuralım, yeni yollar açalım. Bu yolda yapılacak her türlü proje için destek vermeye hazırız” diye konuştu.

Haberin Devamı

HERKES YÜKSEKÖĞRETİMDE KALİTEYİ ARIYOR
Açılışta konuşan YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Mandal da, Türkiye’nin 2001-2017 arasında yükseköğretimde yakaladığı ivmeyi anlatan bir sunum yaptı. Mandal, yükseköğretimde tüm dünyada kaliteli bir eğitim arayışı olduğunu belirterek, Türkiye’nin niteliği artırmak için üniversitelerde misyon farklılaşması planı ve Kalite Kurulu gibi adımlar attığını hatırlattı.

TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ
Avrasya Üniversiteler Birliği Başkanı Dr. Mustafa Aydın ise, Avrasya’da yükseköğretim alanında değer ve tecrübe paylaşımı için bu birliği kurduklarını söyledi. Aydın, Avrasya Üniversiteler Birliği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun oluşturduğu ‘Study Turkey’ markasının tüm dünyada bilinir hale geldiğini belirtti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!