Bakan Tekin: Son hafta şenlik havasında geçecek

Güncelleme Tarihi:

Bakan Tekin: Son hafta şenlik havasında geçecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2024 14:35

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Bu yıl itibarıyla yeni bir başlangıç yapıyoruz ve ilk dönemin son haftasının bütün okullarımızda bilgi yarışmalarından münazaralara, halk oyunları etkinliklerinden şiir, hikâye, roman ve benzeri okuma etkinliklerine kadar şenlik havasında geçmesini istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Yusuf Tekin, Tokat Valiliğinde düzenlenen il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı. Gelecek hafta cuma günü öğrencilerin yarıyıl tatiline gireceklerini belirten Bakan Tekin şunları söyledi:

Bakan Tekin: Son hafta şenlik havasında geçecek
“15 günlük tatil süreci öncesinde okullarımızda bugün itibarıyla öğretmenlerimiz ölçme, değerlendirme süreçlerini tamamladı. Önümüzdeki hafta itibarıyla da okullarımızda öğretmenlerimizin yürüttüğü diğer idari işlemler sebebiyle çocuklarımız, öğrencilerimiz biraz o haftayı boş geçiriyorlardı. Aynı şekilde bahar yarıyılının sonunda, yani haziran ayında da benzeri bir tabloyla karşı karşıya kalıyorduk. O son bir hafta, genellikle çocuklarımızın çok dolu dolu geçiremedikleri bir dönemdi. Bu yıl itibarıyla o konuyla ilgili bir adım attık, yeni bir başlangıç yapıyoruz ve o bir haftayı çocuklarımızın yarıyıl boyunca edindikleri kazanımları gündelik hayatında kullanabilecekleri bir şenlik havasına büründürmek istiyoruz. Önümüzdeki haftanın bütün okullarımızda, bilgi yarışmalarından münazaralara, halk oyunlarından şiir, hikâye, roman okuma ve yorumlamalarına pek çok etkinlikle şenlik havasında geçmesini istiyoruz. Bununla ilgili okullarımızla, ne tür etkinlikler yapacaklarına dair paylaşımda bulunduk. Önümüzdeki hafta mümkünse bütün velilerimizi çocuklarımızın bu etkinliklerine destek olmaya, çocuklarımızı bu anlamda yönlendirmeye davet ediyoruz.”
Bakan Tekin: Son hafta şenlik havasında geçecek
‘SANAT EĞİTİMİ KÜÇÜK YAŞLARA İNDİRİLECEK’
Bakan Tekin, geçtiğimiz hafta açılan müzik ilkokulunu da hatırlatarak, “Türkiye’de ilk defa bir müzik ilkokulu, ortaokulu var. Güzel Sanatlar Lisemiz vardı ama ilkokuldan başlayan bir müzik eğitiminin yapıldığı yer yoktu. Biz sanat ve spor eğitiminin küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızın yeteneklerine, ilgi ve alakalarına göre yönlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Aslında bununla ilgili gelişmeler, adımlar bizim kültürümüzde, geleneğimizde zaten var. Bizler de şimdi bunları yavaş yavaş güncel koşullarla revize ederek hayata geçirmeye çalışıyoruz. Mesela Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 1934 yılında Milli Musiki ve Temsil Akademisi ilk defa kuruluyor. Aynı şekilde buralara öğretmen yetiştirmek için atılan adımlar var. Bizzat Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün musiki ve sanatla ilgili yapmak istediği şeyler ve düşünceleri var. Bizler şu anda müzikle başladık. Genel anlamda küçük yaşlardan itibaren çocuklarımızı sanat eğitimiyle buluşturmak, çocuklarımızın yeteneklerini, bilgilerini bu anlamda değerlendirmek istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!