Bakan Özer kütüphane açtı: Hedefimiz 100 milyon kitap

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özer kütüphane açtı: Hedefimiz 100 milyon kitap
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2022 07:00

Mustafa Kutlu Kütüphanesi’nin açılış törenine katılan Bakan Özer, “Okullardaki kütüphanelerimizde 70 milyon kitap var. Yıl sonu hedefimiz 100 milyon” dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Başakşehir’de bulunan Mehmet Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki Mustafa Kutlu Kütüphanesi’nin açılış törenine katıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ile davetlilerin de bulunduğu törende konuşan Özer, özetle şunları söyledi:

YAZIN DA AÇIK

“Kütüphanesiz okul kalmasın projemizde 2 ayda 16 bin 361 kütüphane yaptık. Eğitim sistemimizde kütüphanesiz okul kalmadı. Okullardaki kütüphanelerimizde 28 milyon kitap vardı. Şimdi 70 milyon kitap var. Yıl sonuna kadar hedefimiz 100 milyon kitap. Tüm köy ve kasabalarda öğrencilerimiz kitaplarımızla buluşacak. Yazın öğrencilerimiz için 4 yaz kursunu düzenlerken aynı zamanda kütüphanelerimizi de açık tuttuk. Öğrenciler kütüphanelere ebeveynleriyle gelsinler, orada vakit geçirsinler istedik. Ve görüyoruz ki illerimizden gelen bilgilere göre velilerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız kitaplarla iç içeler.”

Bakan Özer kütüphane açtı: Hedefimiz 100 milyon kitap


MUSTAFA KUTLU KİMDİR?
EĞİTİMCİ VE YAZAR

Haberin Devamı

Mustafa Kutlu 6 Mart 1945’te Erzincan’da doğdu. Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ni bitirdi. Tunceli ve İstanbul’da edebiyat öğretmenliği yaptı. Daha sonra mesleği bırakıp kitap, köşe yazısı, hikâye, deneme ve senaryolar yazdı, sohbet programları yaptı. Kutlu, ilk olarak Ortadaki Adam eserini kaleme aldı. Yazarın Gönül İşi, Yokuşa Akan Sular, Yoksulluk İçimizde, Sır gibi birçok eserinin yanı sıra Yıldız Tozu isimli bir de çocuk kitabı bulunuyor. Kendi öyküsünü yazdığı Uzun Hikâye adlı eseri ise sinemaya uyarlandı. Filmde Kenan İmirzalıoğlu, Tuğçe Kazaz, Altan Erkekli ve Ushan Çakır gibi isimler rol aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!