Bakan Özer: 7 bin 46 öğretmen sahada

Güncelleme Tarihi:

Bakan Özer: 7 bin 46 öğretmen sahada
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2023 11:23

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy afet bölgesinde yer alan Malatya’da bir bilgilendirme toplantısı düzenlediler. Eğitim camiasının depremzedelere destek için verdiği mücadelenin detaylarını paylaşan Mahmut Özer “Dışarıdaki vatandaşlarımızın barınma, yeme içme ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi, arama kurtarma, enkaz kaldırma çalışmaları için çalışmalarımız sürüyor. Hızlı bir şekilde el birliğiyle inşallah bu süreci atlatacağız” dedi.

Haberin Devamı

 

450 BİN DEPREMZEDEYE KONAKLAMA SAĞLANDI
Bakan Özer sözlerine şöyle devam etti:
“MEB olarak çok ciddi bir yayılıma sahibiz. 10 ilde yurtlarımızda, okullarımızda, pansiyonlarımızda, öğretmenevlerimizde şu an itibarıyla 450 bin vatandaşımıza konaklama hizmeti veriyoruz. Bu sayıyı giderek artıracağız.

2 BİN PSİKOLOJİK DANIŞMANLA DESTEK
Sahada 7 bin 46 öğretmenimiz görev yapıyor. Bu öğretmenlerimiz organizasyona destek veriyor.
Bu süreçte çok kritik olan bir konu da özellikle kadınlarımız ve çocuklarımızın psikolojik destek ihtiyacı. Bunu sağlamak üzere yaklaşık 2 bin psikolojik danışman öğretmenimiz sahada ve vatandaşlarımızla buluşuyor.

4 BİN 136 ÖĞRETMEN ARAMA KURTARMADA
2 yıl önce başlatmış olduğumuz MEB ve AFAD iş birliğindeki arama kurtarma birimimizde de 4 bin 136 öğretmenimiz 10 ilde arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Haberin Devamı

HAFTASONU EKMEK ÜRETİMİ 1 MİLYON OLACAK
6 ay önce mesleki eğitimde yemek ve ekmek üretmeyle ilgili kapasitemizi artırmıştık. Şu an itibarıyla günlük 700 bin ekmek üretimi yapıp 10 ilimize dağıtıyoruz. İnşallah hafta sonu itibarıyla bu sayıyı 1 milyona çıkartacağız. Diğer yandan mesleki eğitim bünyesinde ve öğretmen evlerinde 800 bin sıcak yemek 400 bin de kumanya üretiyoruz. 60 seyyar mutfağı da bölgeye gönderdik.”

DOĞANŞEHİR HASTANESİ HİZMETE AÇILACAK
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise Malatya’da yürütülen çalışmaların detaylarını şu şekilde paylaştı;
“Bugün itibarıyla benzin istasyonlarımızın yaklaşık yüzde 80’i benzin ve gaz ihtiyacını karşılamaya başladılar. Aile hekimlikleri devreye girmeye başladı ve rutin sağlık taramaları yapıldı. Malatya Doğanşehir Devlet Hastanesi boşaltılmıştı. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı’ndan onayını aldık. En geç pazar gününe kadar başta acil servis olmak üzere hizmete alıyoruz. Bina çok sağlam, sadece asma tavanlarında sıkıntı tespit edildi. Bu tavanları kaldırıp hizmete açacağız.

ASKERİ KARGO UÇAKLARI DEVREDE
234 noktada arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Yabancı arama ekiplerimiz bu çalışmalara destek veriyor. Çadır kent sayımız bugün itibarıyla 22’yi geçiyor. Yeni çadır kentler oluşturmaya devam ediyoruz. Askeri kargo uçaklarıyla taşımacılığa da başladık Son 3 günde bin 12 kişi kargo getiren askeri uçaklar tarafından Malatya dışındaki şehirlere götürüldüler. Tren hatlarımız devreye girdi. Otobüs seferlerimiz de dün itibarıyla başladı. Bugün itibarıyla birçok noktada hayatı normalleştirmeye başlamış olacağız. Konteyner kentlerin kurulumuna da başlıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!