BAGEP başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

BAGEP başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 11:42

Bilim Akademisi’nin 40 yaşını doldurmamış bilim insanlarına verdiği ‘Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı’na (BAGEP)’ başvurular başladı. 1 Şubat 2018’e kadar devam edecek. Akademinin amacı en parlak ve gelecek vadeden genç akademisyenleri, araştırmalarını geliştirmelerine yardımcı olacak prestijli bir bursla ödüllendirmek.

Haberin Devamı

Bilim Akademisi’nin gençlerin iyi bilim yapmaya teşvik etmek ve iyi örnekleri ödüllendirmek için düzenlediği ‘Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı’na (BAGEP)’ başvurular başladı. 1 Şubat 2018’e kadar sürecek. Ödül kazanan genç akademisyenlere, araştırmalarını desteklemek amacıyla iki yıl süreyle yılda 15 bin TL destek veriliyor. Amaç en parlak ve gelecek vadeden genç akademisyenleri araştırmalarını geliştirmelerine yardımcı olacak prestijli bir bursla ödüllendirmek. 40 yaşını doldurmamış bilim insanlarına verilen ödül için adaylar kendileri başvurabilir, Bilim Akademisi üyeleri ve üniversite öğretim üyeleri, dekan ve rektörler tarafından aday gösterilebilirler.

BAĞIŞLARLA FİNANSE EDİLİYOR
Ödüller, en iyi genç akademisyenlerin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacıyla 2013’ten beri veriliyor. Bu program kamu fonlarıyla değil, toplumun desteğiyle yürütülüyor. Ödüller bağışlarla finanse ediliyor. 2018 yılı için BAGEP bağışçıları, Elginkan Vakfı, Vehbi Koç Vakfı, İş Bankası, Doğuş Holding ve Mehveş Emeç. Her ödül için bağışçı kişi veya kurum 2 yıl süreyle yılda 15 bin TL artı yürütme giderleri için Bilim Akademisi’ne 3 bin TL olmak üzere yılda 18 bin TL, toplam olarak da 36 bin TL taahhüt ederek bir ödülü başlatabilir. Bağışçılar destekledikleri ödülleri bir kişi veya kurumun adına ya da anısına verebilirler. Ödülleri kazananlar Bilim Akademisi tarafından belirlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!