Altı öğretmenle evde eğitim

Güncelleme Tarihi:

Altı öğretmenle evde eğitim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 12:13

Sivas'ta doğuştan bedensel engelli 11 yaşındaki beşinci sınıf öğrencisi Mustafa Furkan Şalağ'a Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) evde eğitim uygulaması kapsamında farklı günlerde yedi branşta ders veren altı öğretmen, evi adeta okula dönüştürdü.

Haberin Devamı

Doğuştan belden aşağısı tutmayan, henüz beş aylıkken beynine şant takılan, yüzde 95 fiziksel engelli Furkan, Baharözü İlkokulu'na annesinin kucağında iki yıl giderek eğitimine devam etti.

Rahatsızlığı ve toplu ortamlarda enfeksiyon riski nedeniyle üçüncü sınıftan itibaren evde eğitim alması gerektiği yönünde sağlık raporu verilen Furkan, üç ve dördüncü sınıfı evde eğitim alarak tamamladı. Aile, Furkan'ın eğitimine devam edebilmesi için bu yıl Baharözü köyünden Sivas'a taşındı.

Yavuz Selim İlkokulu/Ortaokulu'na kayıt ettirilen Furkan'a beşinci sınıfta alması gereken branş dersleri, MEB’in Evde Eğitim Hizmetleri Yönergesi kapsamında öğretmenler tarafından evde veriliyor.

Haftada beş gün eve gelen Türkçe öğretmeni Murat Önem, sosyal bilgiler öğretmeni Yakup Göçeri, bilişim ve yazılım teknolojileri öğretmeni Emine Dönmez, matematik öğretmeni Gökhan Doğan, fen bilgisi öğretmeni Yaşar Köse ve İngilizce öğretmeni Süleyman Karadaş, Furkan'a ders veriyor.

Haberin Devamı

Öğretmenlerinin yakından ilgilendiği engelli Furkan Şalağ, herkese iyi bakmak için doktor olmak istiyor.

Anne Sultan Şalağ (48), sekiz çocuğundan en küçüğü olan Furkan'a bu imkanı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve öğretmenlere teşekkür etti.

Altı öğretmenle evde eğitim

Tekerlekli sandalye talebi

Furkan'a derslerinde ağabeylerinin ve zaman zaman da kendisinin yardımcı olduğunu belirten anne Şalağ, "Furkan ile gurur duyuyorum. O çok zeki ve herkese çok saygılı" dedi.

Şalağ, yalnız olduğu zamanlarda oğlunu indirip kaldırmakta zorlandığını, Furkan'ın akülü arabası olduğunu ancak elini kullanamadığı için bu araçtan faydalanamadıklarını belirterek, yetkililerden tekerlekli sandalye istedi.

Yavuz Selim İlkokulu/Ortaokulu Müdür Yardımcısı Süleyman Öcalan da Furkan'ın daha önce birinci kademe öğrencisi olduğunu ve sınıf öğretmenlerinin evde ders verdiğini hatırlattı.

Furkan'ın bu yıl ekim ayında ikinci kademe eğitime başladığını ve beşinci sınıf öğrencisi olduğunu dile getiren Öcalan, bu kapsamda artık çok sayıda öğretmenin Furkan'ın evine gittiğini dile getirdi. Türkçe, matematik, fen bilgisi, bilgisayar, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve İngilizce derslerinin evde branş öğretmenleri tarafından verildiğini anlatan Öcalan, "Din kültürü ve ahlak bilgisi ile sosyal bilgiler dersine aynı öğretmenimiz giriyor. Diğer beş ders ise beş branş öğretmeni tarafından veriliyor. Müfredat doğrultusunda dersleri ikişer saat olarak planladık. Program dahilinde öğretmen arkadaşlarımız hafta içi beş gün derse geliyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Öcalan, derslerin çok iyi gittiğini, Furkan'ın çok sevinçli ve heyecanlı olduğunu belirterek, başarılı olması durumunda takdir belgesini okulda vereceklerini söyledi.

Türkçe öğretmeni Murat Önem de Furkan'ın okuma yazma becerilerinin tam olarak gelişmediğini gördüğünü ancak iki aylık süreçte önemli ilerleme katettiklerini belirtti.

Sosyal bilgiler öğretmeni Yakup Göçeri ise okumayla ilgili bazı sıkıntılar yaşamalarına rağmen Furkan'ın derse başladıkları günden bugüne önemli mesafe aldığını, sorularına cevap vermesinin kendisini memnun ettiğini bildirdi.

Mustafa Furkan Şalağ da annesine ve öğretmenlerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!