Akhisar’a yeni fakülte için YÖK’e başvuru

Güncelleme Tarihi:

Akhisar’a yeni fakülte için YÖK’e başvuru
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2013 10:55

Manisa CBÜ, Akhisar'da yeni bir fakülte kurulması için YÖK'e başvurdu.

Haberin Devamı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), Turgutlu ve Salihli ilçelerinden sonra Akhisar'da da yeni bir fakülte kurulması için YÖK'e başvurdu. Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, CBÜ’ye bağlı Turgutlu Teknoloji Fakültesi ile Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin kurulduğunu, Akhisar’a da Tarım Teknolojileri ve Ziraat Fakültesi kurulması için çalıştıklarını bildirdi.

Manisa’nın sanayi, eğitim ve turizm ama en önemlisi bir tarım şehri olduğunu belirten Yurttaş, “Gediz gibi ülkemizin sayılı ovalarından birisine sahip olan Manisamız, tarımda söz sahibi. Tarım istihdamında Türkiye’de ikinci sırada yer alıyor. Tarımsal sanayi ve tarım ürünleri ihracatımız, toplam ihracatın içinde önemli yer tutuyor. Alaşehir’de bu amaçla gümrük müdürlüğü kuruldu” dedi.

Haberin Devamı

Bu kadar tarımla iç içe olan bir ilde tarımla ilgili bir fakültenin bugüne kadar kurulmamasının bir eksiklik olduğunu söyleyen Yurttaş şöyle devam etti:
"Bizden daha küçük nüfusa sahip ve tarımdaki etkinliği bizimle ölçülmeyecek kadar küçük olan illerde ziraat fakültesi bulunmasına rağmen Manisa’da olmaması bizleri üzüyor. Bu konuda CBÜ Rektörlüğü, bir çalışma yaparak Tarım Teknolojileri ve Ziraat Fakültesi’nin kurulması için YÖK’e talepte bulundu. Bizler milletvekilleri olarak konunun yakından takipçisi olacağız. Ziraat odaları, kooperatifler ve birliklerin, kamuoyu oluşturması ve destek olmasını bekliyoruz. Sonuçta Manisa ve çiftçimiz kazanacak. Fakültenin kurulmasıyla daha çok, bilinçli, bilimsel ve iyi tarım uygulamalarıyla Gediz ovamızda ve Manisa topraklarında daha fazla ürün elde etmek mümkün olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!