Açıköğretimde kayıtlar 2 Eylül’de başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Açıköğretimde kayıtlar 2 Eylül’de başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2019 10:39

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim İktisat ve İşletme fakültelerinin 2019-2020 akademik yılı internet başvuru ve kayıt işlemleri, 2 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Haberin Devamı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi ile yerleştirilip kayıt yaptıracak adaylar ile Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yabancı Uyruklular İçin Yükseköğretime Geçiş ve Yerleştirme Sınavı kapsamında kayıt hakkı kazananlar, 2-12 Eylül tarihlerinde başvuru ve kayıt işlemlerini http://aof.anadolu.edu.tr internet adresinden gerçekleştirebilecek. Daha sonra gerekli belgelerle açıköğretim bürolarına gidip kayıtlarını tamamlayacaklar. 13 Eylül Cuma günü ise mazeretli olanların kayıt işlemleri gerçekleştirilecek. Söz konusu tarihten sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvurularının kabul edilmeyeceği ve kayıtlarının yapılmayacağı uyarısında bulunuldu.
İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYITLARI
Öte yandan, AÜ’nün uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakülteleri ikinci üniversite başvuruları da 2 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Bu kayıtlar da 18 Ekim Cuma günü sona erecek. Adaylar okudukları veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere; lisans eğitimi alanlar lisans veya önlisans programlarına; önlisans eğitimi alanlar sadece önlisans programlarına internetten başvurarak kayıt yaptırabilecek.
KAYIT SÜRESİ UZATILMAYACAK
İnternet başvuru işlemleri, 2 Eylül ile 18 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek. Kayıt işlemleri ise 2 Eylül ile 17 Ekim mesai bitimine kadar devam edecek. Bu tarihler arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayan öğrenciler ise 18 Ekim 2019 tarihinde bizzat veya yakınları aracılığıyla başvuru yaparak kayıtlarını gerçekleştirebilecekler. 18 Ekim 2019 tarihinden sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin başvuruları kabul edilmeyecek ve kayıtları kesinlikle yapılmayacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!