8 bin kız çocuğu artık okullu

Güncelleme Tarihi:

8 bin kız çocuğu artık okullu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 09:18

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2015’te başlattığı ‘Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Projesi (KEP II)’ ile şimdiye kadar 8 bin kız çocuğu okullu oldu.

Haberin Devamı

Aralarında Ağrı, Kars, Iğdır, Diyarbakır, Erzurum, Muş’un da olduğu 15 ilde gerçekleştirilen projeyle eğitimci, din görevlileri, sosyal hizmetler uzmanları ve bölgenin kanaat önderlerinden oluşturulan ekip tarafından, kızlarını okula göndermeyen ailelere tek tek ziyaretlerde bulunularak, onları okula göndermeleri için ikna edildi. Projeyle şimdiye kadar 8 bin kız çocuğunun eğitime katılması sağlandı. Çalışmayla bugüne kadar 15 ilde toplam 64 bin 500 kişiye ulaşılarak kızların eğitiminin önemi anlatıldı. Mayıs sonunda tamamlanacak projeyle bu sayının 10 bini bulması hedefleniyor. Projenin gerçekleştiği iller ise şöyle:
Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Van.

Ayakları üzerinde dursun

Haberin Devamı

Van’da Gürpınar Tutmaç Yeşil Dere İlkokulu birinci sınıfta okuyan Aşüre, ekiplerin çabasıyla okula kazandırılan 8 bin öğrenciden biri. Baba Yüksel Kahraman’ın ikisi kız olmak üzere altı çocuğu var. Maddi yetersizlikler nedeniyle çocuklarını okutmakta zorlandığını belirten baba, “Diğer kızımı da zamanı geldiğinde okula başlatacağım. Kızlarımın okumasını ve ayakları üzerinde durmasını istiyorum” diyor.

1.215 etkinlik yapıldı

Bu kapsamda büyük kısmı tamamlanan toplam 1.215 etkinlik ile;
- 31 bin 500 öğretmen, STK, kamu görevlisi eğitildi.
- 6 bin 600 veliye bilgilendirme toplantılarıyla mesleki eğitim ve kızların okumasının önemi konusunda bilgi verildi.
- 9 bin 500 kişiye festival, yarışma gibi çeşitli etkinliklerle ulaşıldı.
- 10 binin üzerinde 8’inci sınıf öğrencisine okula devamın önemi anlatıldı ve 6 bine yakın veliye kızlarını yeniden okula göndermeleri konusunda ev ziyareti yapıldı.
- Ailelere ve öğrencilere ulaşılarak toplam 15 bin anket uygulandı, bunlarla  okula devamın önündekiengeller saptanıyor ve ilgili kurumlara çözüm önerileri sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!