40 bin muhtara eğitim verildi

Güncelleme Tarihi:

40 bin muhtara eğitim verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2023 12:26

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla başlatılan Aile Okulu projesinde 40 bin muhtara farklı alanlarda eğitimler verildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Muhtarlarımız verilen bu eğitimlere çok yoğun ilgi gösterdi ve kısa sürede birçok farklı konuda 40 bin muhtarımıza eğitim verdik. Projeyle tüm muhtarlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Aile Okulu projesiyle sosyal beceri, aile içi iletişim yönetimi, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre ve ilk yardım gibi konularda 14 farklı alanda anne-babalar çok yönlü olarak destekleniyor. Eğitimler 81 ilde bulunan bin halk eğitimi merkezinde gerçekleştiriliyor. İçeriği sürekli güncellenen ve farklı kesimlerden birçok kişiye ulaştırılan eğitimlere son olarak muhtarlar da dâhil edilmişti. Aile Okulu projesiyle belirlenen 14 alanda Türkiye'nin dört bir yanında muhtarlara dersler veriliyor. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Özer, şunları söyledi.

HEDEF 2 BUÇUK MİLYON AİLEYE ULAŞMAK
"Aile Okulu projesine, İçişleri Bakanlığımızla yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde temsil güçlerini desteklemek, aileleriyle iletişimini güçlendirmek amacıyla muhtarlarımızı da dahil etmiştik. Muhtarlarımız verilen bu eğitimlere çok yoğun ilgi gösterdi. Kısa sürede birçok farklı konuda 40 bin muhtarımıza eğitim verdik. Projeyle tüm muhtarlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. 2023 yılında 2,5 milyon aileye ulaşma hedefimizle Aile Okulu projesinin kapsamı ve içeriğini her geçen gün geliştirmeye devam edeceğiz."

BAKMADAN GEÇME!