4 ilde eğitim kademeli olarak başlayacak

Güncelleme Tarihi:

4 ilde eğitim kademeli olarak başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2023 12:34

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 27 Mart’ta depremden etkilenen Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay ile bu illerin bazı ilçelerinde eğitim öğretimin başlayacağını açıkladı. Buna göre 4 ilde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarda eğitim kademeli olarak başlayacak.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından depremden en fazla etkilenen Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman illerinde eğitimin kademeli olarak başlaması kararı alındı. Buna göre, 4 ildeki merkez ve ilçelerin tamamında değil sağlam okullarda eğitim öğretim başlayacak. Bakan Özer, 27 Mart’ta eğitim öğretimin başlayacağı ilçeleri şöyle açıkladı:

SAĞLAM RAPORU VERİLEN OKULLARDA BAŞLIYORUZ
“Malatya ilimizde; Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Doğanyol, Yazıhan, Darende ve Hekimhan ilçelerimizde, Adıyaman ilimizde; Kahta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan ilçelerimizde, Kahramanmaraş ilimizde; Andırın ve Ekinözü ilçelerimizde, Hatay ilimizde; Yayladağ, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerimizde 27 Mart’ta eğitim öğretim başlayacak. Eğitim öğretimi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlam raporu verilen okullarımızda gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla sağlam raporu bulunan ilçe ve illerdeki sağlam okul sayısına göre gerekmesi durumunda ikili ya da taşımalı eğitimde eğitime devam edeceğiz.

Haberin Devamı

EĞİTİM SÜREÇLERİNİ VALİLİKLER BELİRLEYECEK
İsmini söylememiş olduğumuz ilçelerde eğitim süreçlerinin başlamasını valiliklerimize bırakıyoruz. Hangi ilçeler 27 Mart’tan sonra hazırsa, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin ihtiyaçlarıyla ilgili gerekli hazırlıkları tamamlayarak kamuoyuyla paylaşacaklar. 6 Şubat’tan itibaren 10 ilimizde okullar önce 1 Mart  sonra 13 Mart’ta kademeli olarak başladı. 27 Mart’ta da saydığım il ve ilçelerde başlayacak ama daha önceki tarihlerde travmayı hızlı bir şekilde atlatmalarına yardımcı olmak üzere çadırlarda, prefabriklerde, konteynerlerde öğrencilerimizi hiç yalnız bırakmadık. Şu an itibarıyla bölgelerimizde 1793 prefabrik ve çadır okullarda eğitim öğretim kapalı olmasına rağmen çocuklarımız eğitim öğretime devam ediyor.

BÖLGEYE 40 MİLYAR TL’LİK YATIRIM
YKS ve LGS’ye hazırlanan 8 ve 12’nci sınıf öğrencileriyle ilgili bölgede 734 noktada destekleme ve yetiştirme kursu açtık. Bölgedeki öğretmenlerimizle birlikte 81 ilde görev alan öğretmelerimizi bölgeye göndererek YKS ve LGS sınavlarına hazırlık ile ilgili desteğimiz devam ediyor. Bu desteğin kapsamını artıracağız. Bu hafta sonuna kadar 734 olan destek noktasını bine çıkaracağız. Bölgedeki büyük afetten dolayı il yatırım programlarımızı revize ediyoruz. Yaklaşık 40 milyar TL’lik yatırımı deprem bölgesine ayırdık. Hem mevcut yatırımlar hem afetten dolayı revize edilmesi gereken yatırımları valiliklerimizle koordineli şekilde 1-2 hafta şekilde nihayetlendireceğiz. Bölgeye çelik konstrüksiyonlu prefabrik kalıcı okullar yapacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!