Minikler okulda solucan besliyor

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 14:13

3 yaşındaki minikler, doğa eğitimi müfredatı çerçevesinde solucan yetiştiriyor. Solucanlar için yumurta kartonlarından yatak hazırlayan öğrenciler, ‘Solucan Evi’ projesiyle onları sayıyor, büyüklüklerine göre tanımlıyor, besinlerini sınıflıyor, kategorize ediyorlar.

Haberin Devamı

Anaokulu öğrencileri, solucan yetiştirirken hem eğleniyor hem de öğreniyor. Merhaba Dünya Anaokulu öğrencileri, doğa eğitimi müfredatı çerçevesinde ‘Solucan Evi’ projesiyle, ilk yavru solucanların doğumuna tanıklık etti. Kurum, öğrencileri için ekoloji, permakültür ve sürdürülebilir tarım gibi konularda deneyerek  öğrenebilecekleri bir program başlattı. Okul Müdürü Çiğdem Torunoğlu, bu yöntemle çocukların daha kolay öğrenebilmesinin sağlanacağını vurgularken, projeyle ilgili şunları söyledi:

Minikler okulda solucan besliyor

“Günümüzde çocuklar, öğretmenler ve yetişkinler şehir yaşamının etkisiyle doğadan kopuk yaşıyor. Ayrıca eğitim kurumları, doğa eğitimini okul müfredatıyla bütünleştirmiyor. Oysa ki matematik, fen, İngilizce, Türkçe ve diğer birçok ders doğa eğitimiyle bütünleştirilerek öğrencilerin kolaylıkla öğreneceği bir yapıya kavuşturulabilir. Bunun en güzel örneği Danışma Kurulu Üyemiz Hakan Türkkuşu ile birlikte uyguladığımız Solucan Evi projesi. Üç yaşındaki öğrencilerimiz, ilk önce yumurta kartonlarını yırtarak kutunun en altına koydular ve solucanlar için yatak hazırladılar. Daha sonra üzerine gübre döktüler ve böylelikle solucanların çarşaflarını hazırlamış oldular. Solucanları yataklarına yatırdılar. Üzerlerine ekledikleri yaprak ve kuru otlar da onların yorganlarıydı. Solucanları saymaya, büyüklüklerine göre tanımlamaya, besinlerini sınıflamaya, kategorize etmeye başladılar. Ders saati sürelerinin çok tartışıldığı bu günlerde belirtmek isterim ki, çocukların sınıflarda etkinlik yaparken dikkat süreleri en fazla yarım saatken, Solucan Evi projesinde üç yaşındaki tüm çocuklar 1 saat boyunca bu etkinliğe aktif katılım gösterdi.”

Haberin Devamı

Minikler okulda solucan besliyor


“PROGRAM ÇOK YÖNLÜ VE SIRA DIŞI”
Merhaba Dünya Danışma Kurulu Üyesi ve APV-Tarım, Permakültür, Vermikültür Kurucusu Hakan Türkkuşu, programın çok yönlü ve sıra dışı olduğunu belirterek, “Neden böyle bir program yaptık? İnsanların birbirlerinin üzerine hiç tereddüt etmeden bastığı, birbirini çekinmeden ezdiği, çiğnemekten adeta zevk aldığı bu dünyayı ancak ve ancak küçücük bir solucanı incitmeden tutan iyi kalpli çocuklar düzeltebilir” dedi.

Haberin Devamı

Çocuklar, ekoloji eğitimi kapsamında açık havada, okulun bahçesinde doğayla dost olmayı öğreniyor. Toprağa tohum ekiyor, en küçük bir canlının bile bir ailesi olduğunu gözlemlerken, hayvanlara ve bitkilere saygılı olmak gerektiğini anlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!