2013-2014 ders zili çaldı

Güncelleme Tarihi:

2013-2014 ders zili çaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 14:11

2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katılımıyla Halil Atamavcı İlkokulu'nda yapılan törenle başladı.

Haberin Devamı

Törenin ardından bir sınıfa giren Bakan Avcı burada tahtaya yazdığı yeni öğretim yılı mesajının altına kendi karikatürünü çizdi.

2013/2014 eğitim öğretim yılı minikler için heyecan ve biraz da ailelerinden ayrılma korkusuyla başladı. 223 bin 97 çocuk anaokuluna başlarken, 1 milyon 200 bin 165 çocuk da bugün ilkokul 1'inci sınıfa başladı. Okul önlerinde oldukça heyecanlı oldukları gözlenen minik öğrencileri aileleri yalnız bırakmadı. Anne ve babalarıyla sınıflarına geçen minik öğrenciler, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanıştı.

Okul öncesi ve ilkokul 1’inci sınıf öğrencilerinin "uyum programı" kapsamında okula ilk adımlarını attıkları günde, Ataşehir Halil Atamavcı İlkokulu'nda program düzenlendi .
Etkinliğe Milli Eğitim Bakanı Avcı, İstanbul Valisi Mutlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız katıldı.
Bakan Avcı: "İnşallah çocuklarımız kısa süreli de olsa bu uyum sürecinde okullarını, öğretmenlerini tanıyacaklar, okula ilk temaslarında olabildiğince olumlu izlenim edinmelerini sağlamak için biz de elimizden geleni yapıyoruz" dedi.
Okula gelişinde minik öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Avcı, çocukları tek tek öperek onlarla fotoğraf çektirdi. Kalabalık bir basın grubunun beklediği Bakan Avcı, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün ve Müdüre Funda Kocabıyık'ın uyum çalışmaları için büyük bir gayretle çalıştıklarını ve öğretmenlerin bu konulardaki ön eğitimlerini gerçekleştirdiklerini belirten Avcı şöyle konuştu:
"İnşallah çocuklarımız kısa süreli de olsa bu uyum sürecinde okullarını, öğretmenlerini tanıyacaklar. Okula ilk temaslarında, olabildiğince olumlu izlenim edinmelerini sağlamak için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Yöneticilerimiz, okullarımız, öğretmenlerimiz yapıyor.

Haberin Devamı

Miniklerden halk oyunları gösterisi

Avcı, daha sonra okulun önünde halk oyunları gösterisi yapan minikleri izledi. Zaman zaman alkışla tempo tutan Avcı, oyun sonrası çocukların velileriyle sohbet etti, çocukları severek onlarla fotoğraf çektirdi ve hediye dağıttı.

Haberin Devamı

Bakan Avcı sınıfları gezdi

Milli Eğitim Bakanı Avcı, daha sonra "uyum programı" kapsamında okula bir hafta önce başlayan okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerini ziyaret etti. Sırasıyla okul öncesi ve birinci sınıfları gezen Avcı, buradaki miniklerle tek tek ilgilendi ve kendilerine hediye dağıttı.

Çocukları seven ve onlarla sohbet eden Avcı, bir sınıf tahtasına, "2013-2014 eğitim öğretim yılı bütün öğrencilerimize, velilerimize, yöneticilerimize ve görevlilerimize hayırlı uğurlu olsun. Sağlık ve mutluluk içerisinde nice yıllara. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı" yazdı. Avcı, tahtaya kendi karikatürünü de çizdi.

"Lütfen öğretmenlerimize güvenin"

Haberin Devamı

Bakan Avcı, okulda düzenlenmekte olan "2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Veli Oryantasyon Eğitimi"ne de katıldı.

Bakan Avcı, çocukların olabildiğince sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmeleri için el ele neler yapılabileceğinin bu programda konuşulduğunu söyledi. Avcı, eğitimde çocukların başarısı için güzel çalışmalar gerçekleştireceklerini belirterek, "Lütfen öğretmenlerimize güvenin. Öğretmenlerimiz her çocuğu kendi özel şartlarını, öğrenme tempolarını, öğrenme hızlarını, özel becerilerini çok geçmeden keşfderler ve ona göre her çocuğumuz için ayrı bir platform uygulayabilir. Bu sizi yanıltmasın. Öğretmenlerimiz, kendi özel koşullarına göre her çocuğa farklı farklı sorumluluklar verebilirler" ifadelerini kullandı.
Programa katılmak için Bakan Avcı'dan önce okula gelen Vali Mutlu da minikler tarafından çiçeklerle karşılandı. Çocuklar ve velileriyle fotoğraf çektiren Mutlu, basın mensuplarıyla da bir süre sohbet etti. Mutlu, günün anısına basın mensuplarıyla da fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

Antalya'da 45 bin öğrenci okula başladı

45 bin okul öncesi ve 1’inci sınıf öğrencisinin ders başı yaptığı Antalya’da öğrenciler ilk derslerine aileleriyle girdi. Okul öncesi eğitim ve 1’inci sınıfa başlayan 45 bin öğrencinin ders başı yaptığı Antalya’da öğrenciler ilk derslerine anne ve babalarıyla girdi. Çocukların okula iyi bir başlangıç yapabilmeleri için uygulanan “uyum programı” kapsamında okul önlerinde ilk ders zili için bekleyen öğrenci ve aileler oldukça heyecanlı anlar yaşadı. İlk olarak sınıfları ve öğretmenleri belirlenen öğrenciler, ardından sınıflara girerek arkadaşları ve öğretmenleriyle tanıştı. Bazı öğrencilerin sırada anneleriyle birlikte oturması dikkati çekti.

Haberin Devamı

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, uyum programının yeni başlayan çocuklar için oldukça faydalı olduğunu söyledi. Öğrencilerin bu program kapsamında 1 hafta önce eğitim ve öğretim yılına başladıklarını hatırlatan Gülay, programın amacının öğrencilerin sınıflara ve okula olan yabancılığının geçmesi ve eğitim hayatına alışmaları olduğunu ifade etti. Gülay, ailelere de bu sürede büyük görevler düştüğünü anlattı. Gülay, öğrenci ve öğretmenlere yeni eğitim ve öğretim yılında başarı diledi.

Gaziantep'te minik öğrenciler için ilk ders zili çaldı

Gaziantep'te, okul öncesi eğitim ve 1’inci sınıfa başlayan 177 bin öğrenci ilk derse anne ve babalarıyla girdi. Okul öncesi ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencilerinin okula iyi bir başlangıç yapabilmeleri için uygulanan "uyum programı" kapsamında kent genelinde 177 bin öğrenci ders başı yaptı. Okul önlerinde oldukça heyecanlı oldukları gözlenen minik öğrencileri aileleri yalnız bırakmadı. Anne ve babalarıyla sınıflarına geçen minik öğrenciler, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanıştı.

Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Mehmet Emin-Zekiye Üstünel İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Anne ve babalara tavsiyelerde bulunan Yağcı, çocuklarlar sohbet etti. Kent genelinde 177 bin öğrenci ve 7 bin 557 öğretmenin ders başı yaptığını belirten Yağcı, eğitim ve öğretim döneminin "hayırlı olması" temennisinde bulundu.

Ardahan'da öğrenciler inşaat alanında derse girdi

Ardahan 23 Şubat İlkokulu'ndaki minik öğrenciler inşaat ortamında ilk derse girdi. Anne babalarıyla okula gelen çocuklar okul bahçesindeki inşaat alanında sınıflarının açıklanmasını bekledi.
Uyum programı kapsamında okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin eğitime başladı. Kent genelinde sorunsuz bir eğitim için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker 23 Şubat İlkokulu'nda tadilat ve onarım çalışmalarının tamamlanamadığını anlattı. Buradaki çalışmaların kısa sürede bitirileceğini söyleyen Eteker, "23 Şubat İlkokulumuzda dış cephe ve tuvaletlerde bazı eksikliklerimiz var. Bunları da bir hafta içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Söz konusu okulda eğitimin aksamaması için gerekli çalışmalar sürüyor" dedi.

Velilerden Yavuz Taşçı ise eğitim öğretimin başlamasına rağmen tadilatın bitmemesine anlam veremediklerini belirterek, bunun eğitimi aksatacağını ileri sürdü.

Karslı minikler sıralarını anne babalarıyla paylaştı

Kars'ta 409 okulda minik öğrenciler okula başlamanın heyecanını yaşadı. Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programın ardından öğrenciler sıralarına anne ve babalarıyla oturdu. Milli Eğitim Şube Müdürü Gökhan Altun, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, "Öğrencilerimiz ilk bir haftayı öğretmenlerinin gözetiminde geçirecek. Onlara elimizden geldiğince yardımcı olacağız" dedi.

Sarıkamış ilçesinde de bin 500 okul öncesi, 2 bin 500 ilkokul birinci sınıf öğrencisi ders başı yaptı. 29 Eylül İlköğretim İlkokulu'nda öğretmenler, derse giren öğrencilere çikolata ikramında bulundu.

"Miniklerin uyum eğitimi 13 Eylül'e kadar sürecek"

Iğdır ve ilçelerinde düzenlenen uyum programı kapsamında 6 bin öğrenci ilk derslerine girdi. Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Minik öğrencilerin uyum eğitimlerinin 13 Eylül'e kadar süreceğini belirten Ateş, "Bu kapsamda öğrencilerimiz velileriyle okula geldi. Öğrencilerimiz çok heyecanlı ve sevinçli. Biz de tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz" diye konuştu.

İlk ders anne-babalarla

Ağrı'da 2 bin 566 okul öncesi, 18 bin 905 birinci sınıf öğrenci ders başı yaptı. Eleşkirt Cengiz Topel İlkokulu'nda okula başlamanının heyacanını yaşayan minik öğrenciler, ilk derse anne ve babalarıyla girdi.
Okul Müdürü Mehmet Emin Berkalp, uyum programı kapsamında öğrencilere okulu tanıttıklarını belirtti, "Öğrencilerimizin okula alışması için velilerimizde çocuklarının yanlarında gelerek, bizlere yardımcı oluyor. Yeni eğitim-öğretim yılının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Erzurum'da öğretmenler çocuklarla oyun oynadı

Erzurum ve ilçelerinde ise 2 bin 993 okul öncesi, 7 bin 842 ilkokul birinci sınıf öğrencisi ders başı yaptı. Anne ve babalarıyla okula gelen öğrencilerin adaptasyon sorunu yaşamaması için öğretmenler tarafından sınıflarda çocuklara oyunlar oynatıldı.

Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, okullara kayıtların devam ettiğini, öğrenci sayısında bu yıl artış olacağını söyledi.

Diyarbakır'da minikler sıralara velileriyle oturdu

Diyarbakır’da ise öğrenciler, uyum programı kapsamında ilk kez geldikleri okullarda öğretmenleriyle tanıştı. Velilerinin yanısıra kardeşleri veya kuzenleriyle de okula gelen minikler, ders zili çalana kadar okul bahçesinde akranlarıyla oyun oynadı. Okula başlamanın sevinç ve heyecanını yaşadıklarını belirten minikler, dersliklerdeki sıralarda velileriyle oturmayı tercih etti. Veliler arasında anne ve babaların yanısıra bazı nine ve dedelerin de yer aldığı görülürken, dersliğe giren velilerin dışında çok sayıda minik yakını da okul bahçesinde bekledi.

Kızı Dilanaz ile Yenişehir İlköğretim Okuluna gelen Dilek Paçal, aynı zamanda öğretmen olduğunu ancak okula veli olarak gelmenin çok farklı bir duygu olduğunu belirterek, "Öğretmen olmama rağmen kızım okula başladığı için çok heyecanlıyım" dedi.

Minik Dilanaz ise arkadaşları gibi okula başlayıp okuma yazma öğreneceği için mutlu olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!