2 ayda 16 bin 361 yeni kütüphane

Güncelleme Tarihi:

2 ayda 16 bin 361 yeni kütüphane
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2022 13:30

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2 ay gibi kısa bir sürede tüm Türkiye’de 16 bin 361 yeni kütüphane kurduk. Bu aslında tüm Türkiye’de büyük bir rekor” dedi. Bakan Özer, bu kütüphanelerden biri olan İhsan Fazlıoğlu Kütüphanesi’nin İstanbul Üsküdar’daki 15 Temmuz Gazileri Anadolu Lisesi’ndeki açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

Türk felsefe ve bilim tarihçisi, yazar Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu’nun yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’nin de katıldığı tören, İstanbul Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi Musiki Korosu’nun müzik dinletisiyle başladı.

2 ayda 16 bin 361 yeni kütüphane
Okullarda sadece akademik olarak başarılı öğrenciler değil, kültür ve sanatla hemhal olmuş bireyler yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Özer, İhsan Fazlıoğlu Kütüphanesi’nin açılış töreninde şöyle konuştu:

TÜRK MUSİKİSİNİN HİKAYESİNİ ORTAYA KOYMAMIZ GEREKİYOR
“Biraz önce öğrencilerimiz sahnede Türk musikisi performansı sergilerken İhsan Fazlıoğlu hocamızla da konuştuk. Aslında bizim Türk musikisinin hikayesini ortaya koymamız gerekiyor. Medeniyetin inşasından bahsediyorsak, musikiyi ihmal etmemiz mümkün değil. Onun için bu görev Bakanlık olarak bize düşüyor. Bunun musiki olmasının ötesinde hikayeleri, medeniyetin kodları, değerleriyle ilişkin bir şekilde geçmişten gelen bir hüznü var. Türk musikisinde, gurbet ve sürekli yurda dönülmesiyle ilgili umutlar, feryatlar, hikayeler var. İnşallah biz bunu görev olarak alıp bu Türk musikisyle ilgili süreçleri medeniyetimizin kodlarıyla birlikte gençlerimizle buluşturmayı başarırız.

2 ayda 16 bin 361 yeni kütüphane
KİTAP SAYISINI 100 MİLYONA ÇIKARMAYA HEDEFLİYORUZ
26 Ekim 2021 tarihinde başlattığımız ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ kampanyamızı 2 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. 16 bin 361 yeni kütüphane kurduk. Bu aslında tüm Türkiye’de büyük bir rekor. 750’ye yakınını İstanbul’a kurduk. İstanbul’da kütüphanesiz okul kalmadı. 2021 yılı sonu itibariyle ülkemiz genelinde kütüphanesi olmayan okul kalmadı. İkinci adım olarak okullardaki kitap sayısını artırmayı belirledik. Ve bu projeye başladığımızda tüm kütüphanelerimizde 28 milyon kitap vardı. Şu anda 70 milyon kitap var. 5 ay gibi kısa bir sürede kitap sayısını da artırdık. Sırf sayıyı arttırmak için rastgele kitaplar değil, her eğitim kademesinden öğrencilerimizin mutlaka okuması gereken kitapları seçerek kitap sayımızı 70 milyona çıkardık. Bu yılın sonu itibariyle kitap sayısını 100 milyona çıkarmaya hedefliyoruz. Öğrencilerimiz sadece dünyadaki okuması gereken metinler değil, bu topraklarda tarihiyle, medeniyetiyle güç veren, bu toprakların dertleriyle hemhal olup bir düşünce metni ortaya koyan insanlarla tanışıklığını arttıran yazarların kitaplarını da kütüphanelerimize kazandırdık.

Haberin Devamı

KÜTÜPHANELERİMİZLE İLGİLİ 3’ÜNCÜ EVREYE GEÇİRİYORUZ
Kütüphanelerimizle ilgili 3’üncü evreye geçiriyoruz. Bu memleketin derdiyle hemhal olmuş gençlerine insanlarına yol gösteren ve kadim medeniyet ilişkisini güçlendiren insanlarımızın isimlerini kütüphanelerimize kazandırmak istedik. İşte bugün bunun için buradayız. Sayın hocamızın ismini bir kütüphaneye vererek aslında bu okulun hamiliğini de hocamıza veriyoruz. Gençlerimizi medeniyetimizin kodlarıyla temas yüzeylerini artırarak nice güzel inşalarımızın yetişmesinde bir başlangıç yapacağız. İhsan Fazlıoğlu hocamıza da isminin verilmesini kabul ettiği için teşekkür ediyorum

Haberin Devamı

BİZ GENÇLERİMİZE İNANIYORUZ
Bu projemiz tüm ülkemize yaydığımızda tüm düşünce dünyamızın insanlarını da okullarımızla birleştireceğiz. Bakanlık olarak tüm alanlarda ülkemizin tüm düşünce insanlarını ortak noktada buluşturabilmeyi istiyoruz. Nasıl mesleki eğitimde sektörün tüm temsilcilerini eğitim süreçlerinin hepsine dahil edebildiysek ve bununla başlatmış olduğumuz süreci çok daha kapsamlı bir noktaya çıkarabildiysek aynı şeyi İhsan Fazlıoğlu ismini ve diğer düşünce insanlarımızın isimlerini okullarımıza vererek sağlayacağız. İhsan Fazlıoğlu’nun da okulumuza aktif olarak katılımını sağlayarak yıllardan beri kenarda kalmış, okullarla temas edememiş insanlarımızı okullarımızla çok rasyonel bir zeminde buluşturacağız. Artık onların gençlerimizle çok daha fazla vakit geçirme imkanlarını ortaya koyacağız. Biz gençlerimize inanıyoruz, ne olur gençlerimizi eleştirmeyin. Gençlerimiz ülkemizin aydınlığı, geleceği, göz nuru. Biz onlarla ne kadar vakit geçirirsek onlar da o kadar iyi noktaya gelecekler. Sadece bir okul yapmak değil onlarla vakit geçirmek, onlara değer vermek bunu hissettirmek, dertlerini dinlemek, sorunlarını dinlemek ve yol göstermek çok kıymetli şeyler. Bugün burada yaptığımız şey bunun başlangıcı. Özellikle İhsan Fazlıoğlu hocamızın evine yakın bir okul istedik ki öğrencilerle rahat bir şekilde vakit geçirsin. Konuşarak değil yaparak, ederek gençlerimizi yetiştirerek gençlerimiz inşallah ülkemiz çok daha güçlü olacak. Tüm dünyaya farklı bir şey söyleme potansiyelini ortaya çıkarabilmiş ve tüm dünyaya yol gösterebilecek bir ülke olmak adına emin adımlarla ilerleyeceğiz.”

2 ayda 16 bin 361 yeni kütüphane
KİTAP MERKEZİ BİR KAVRAMDIR
Adına açılan kütüphanenin açılışında konuşan İhsan Fazlıoğlu ise şunları söyledi: “Musikiye karşı özel bir zaafım olduğu için düzenlenen konsere teşekkür etmek isterim. Milli eğitim Bakanımıza da bu isim için teşekkür ederim. Kitabın ortaya çıkması bizim medeniyetimizin bir başarısıdır. Kitap insanlık tarihinde önemlidir çünkü tüm tarihimizi kitaba kaydederek, günümüze taşıyarak, insanlığa olağanüstü hizmet yapmıştır. Kitap merkezi bir kavramımızdır. Okumak da işaret, dizi, şifre çözmektir. Kitap çok önemlidir. Bu hediyeyi de aldım başımın üstüne koydum. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!