17 bin 739 çocuğa trafik eğitimi

Güncelleme Tarihi:

17 bin 739 çocuğa trafik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2021 15:40

Çocuk Trafik Eğitim Parklarında, bu yılın 10 aylık döneminde 17 bin 739 çocuğa, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının ve yol işaretlerinin anlamları, trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak davranış metotları hakkında bilgiler verildi.   

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle çocuk yaşlarda trafik bilincinin oluşturulması amacıyla hayata geçirilen "Çocuk Trafik Eğitim Parkları" projesi ile 4-12 yaş grubundaki çocuklara trafik kuralları uygulamalı ve teorik olarak gösterildi. Eğitimlerde çocuklara, akülü araçlar kullanılarak, trafik kurallarına uygun durma, duraklama ve park etme yöntemleri, uyulması gereken manevra kuralları, güvenli takip mesafesi, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının ve yol işaretlerinin anlamları, trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak davranış metotları hakkında bilgiler verildi, kısa eğitim filmleri izlettirildi.     

9 İLE DAHA PARK YAPILIYOR
Ankara, Balıkesir, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, Hatay, Kars, Kırklareli, Konya, Niğde, Ordu, Tekirdağ, Uşak, Afyonkarahisar, Erzincan, Isparta, Sivas, Rize, Kocaeli, Yozgat, Şanlıurfa ve Zonguldak olmak üzere toplam 23 ilde faaliyet yürüten parklarda, bu yılın 10 aylık döneminde, 17 bin 739 çocuğa uygulamalı trafik eğitimi verildi.     

Haberin Devamı

Aksaray, Bilecik, Bursa, Karabük, Mardin, Trabzon, Osmaniye, Edirne ve Batman olmak üzere 9 ilde ise parkların yapımına devam ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!